17 Nisan 2012 Salı

Gündem de Neler Var

  • Uluslararası piyasalar, Çin'de ekonomide yavaşlamayla birlikte doğrudan yabancı yatırımların beşinci ay üst üste düşüş göstermesinden olumsuz etkileniyor. Asya hisse senetleri düşüşünü ikinci güne taşırken, Avustralya doları değer kaybetti. Euro İspanya'daki borçlanma ihalesi öncesi düştü.
  • Çin'in doğrudan yabancı yatırımları Mart ayında yüzde 6.1 düşüşle 11.76 milyar dolara geriledi
  • İspanya Hazinesi, borçlanma maliyetlerinin bu yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ve ülke tahvillerini sigortalama maliyetlerinin (CDS'ler) rekor seviyeye ulaşmasının ardından bugün 12 ve 18 aylık iki tahvil satışına çıkacak. Bugün açıklanacak olan Almanya Zew beklenti endeksinin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre, 21 ayın zirvesinden düşmesi bekleniyor.
  • Ecb yonetım kurulu uyesı ewald nowotny, busbutun dıslanacak bır secenek olmamakla bırlıkte halı hazırda ecb'nın yenı bır uzun donemlı kredı ıhalesı duzenlemesıne yonelık bır ıhtıyac bulunmadıgını soyledı.
  • Pıyasa degerı bakımından dunyanın en degerlı sırketı olan apple hısse senedınde dusus suruyor. Apple hısse senedı dunu % 4,2 dusurle 580 dolarda tamamladı.boylece, apple hısse senedı arka arkaya besıncı gun deger kaybettı. Apple'ın son bes gunde deger kaybı neredeyse % 9'u bulmus oldu.
  • Cleveland fed baskanı sandra pıanalto, abd'dekı ekonomık faalıyetlerın duzensız oldugunu soyledı. Kentucky'de bır etkınlıkte konusan pıanalto, gecen ay acıklanan zayıf ısgucu verılerının, ekonomının bır mıktar ıvme kazandıgına ısaret ettıgını ıfade ettı. Pıanalto, ıstıhdam artısının hızlanması ıcın abd'nın daha hızlı buyume gerektıgını kaydettı.
  • Federal reserve bank of st. Louıs baskanı bullard "bır toplantı oncesınde varılacak karar hakkında bu karar oncesınde bır on bıldırı yapmak ıstemıyorum ancak polıtıkaların aynen oldugu gıbı surdurulmesı gerektıgıne ınanıyorum.
  • Japonya malıye bakanı jun azumı tarafından yapılan acıklamada japonya'nın ımf'nın kaynaklarını artırmak ve boylece kurumun avrupa borc krızınde bır derınlesme yasanması halınde bu duruma  daha guclu mudahale edebılmesıne olanak saglamak ıcın ımf'ye  60 mılyar dolar ek kaynak saglayacagı ıfade edıldı.
  • Para politikasının büyümeyi destekleyici yöne kayması gerektiğini belirten Hindistan Merkez Bankası, yine de fiyat baskılarının sınırlanmasının gerektiğini savunarak, bugün başlayacağı tahmin edilen faiz indirlerinin büyüklüğünün sınırlı olacağının sinyalini verdi.
  • Avrupa hisse senetleri, gösterge endeks Stoxx Europe 600'ün Ağustos'tan bu yana en uzun haftalık düşüş döneminin ardından, erken saatlerdeki kazançlarını geri verdikten sonra günü artıda kapatmayı başardı.
  • FT’nin analizinde kesintilerle dolu bütçenin yanı sıra eğitim ve sağlıkta 10 milyar euro’luk tasarruf açıklayan İspanyol hükümetinin “ya hedeflerine ulaşamayacağı ya da çok sayıda insanı işten çıkararak siyasi bir isyana yol açacağı” yorumu yapıldı. İspanya’nın iki yıl içinde cari açığın gayrisafi yurtiçi hasılaya oranını yüzde 8.5’tan yüzde 3’e indirmeye çalıştığını hatırlatan FT, bunun sanayileşmiş bir ülkenin kalkıştığı en büyük çaba olduğunu ve imkânsız gözüktüğünü yazdı. 

Hiç yorum yok: