8 Mart 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Yapı ve Kredi Bankası

Hissede Şubat ayı içinde 3.64 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketi teknik açıdan devam etmektedir. İlk önemli destek noktası olarak 3.23 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli destek noktaları 3.19, 3.12, 3.06 ve 2.99 seviyelerindedir. Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergelerde, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyallere bakıldığında, destek bölgelerinde satışların durulmaya başlayacağı, yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği söylenebilir.

Hissede ilk önemli direnç noktası ise 3.32 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları 3.36, 3.40 ve 3.49 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak da uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 3.54 seviyesi önemli bulunmakta, olası yukarı hareketlerde de, ilk etapta 3.54 seviyesine doğru yeni bir hareketlenme yaşanacağını düşünmekteyiz.

Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, olası yukarı hareketlerin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 3.54 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 3.74 seviyeleri ile 4.18 seviyeleri hedeflenebilir.

Kısa vadede 3.54 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, yukarı hareketlerin sınırlı kalacağının, uzun vadeli alçalan hareket içinde hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir işareti olarak değerlendirilebilir. Dolayısıyla, hissede 3.54 seviyesine doğru yaşanacak hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da düşünülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 3.74 ve 4.18 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: