14 Mart 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Garanti Bankası

Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket içinde bulunan hissede, ilk önemli destek noktası 6.40 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 6.34, 6.22 ve 6.14 seviyelerindedir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller dikkate alındığında, hisse üzerinde son dönemde artan satış baskısının destek bölgelerinde durulmaya başlaması, teknik açıdan orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası konumunda bulunan 7.00 seviyesine doğru bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Ara direnç noktaları olarak 6.58, 6.66, 6.72, 6.80 ve 6.90 seviyeleri izlenebilir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, olası yukarı hareketlerin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 7.00 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 7.44-7.76 bandı ile 8.24 seviyeleri hedeflenebilir.

Kısa vadede 7.00 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, teknik olarak yukarı hareketlerin kısa vadeli kalacağının, orta vadeli alçalan hareket içinde hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olacaktır. Bu nedenle, hissede 7.00 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 7.44, 7.76 ve 8.24 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: