7 Mart 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Aksigorta

Hissede kısa vadeli yükselen hareket içinde geçen hafta 1.83 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan yeni bir geri çekilme hareketi takip etmekteyiz. Teknik açıdan ilk önemli destek noktası olarak 1.72 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli destek noktaları 1.67, 1.62 ve 1.58 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak ise kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 1.55 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Hisse üzerinde geçen hafta ortasından itibaren yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, 1.55 seviyesine yaklaştıkça hisse üzerinde satışların durulması, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu trend desteğinin üzerinde oluşması beklenebilir.

Hissede önemli direnç noktaları ise 1.77 ve 1.83 seviyelerindedir. Kısa vadeli yükselen hareket içinde düzeltme hareketinin 1.55 seviyeleri ile sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede, bu seviyenin üzerinde yaşanacak yukarı hareketlerde de, geçen hafta olduğu gibi ilk etapta yine 1.77-1.83 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyİz. 

Hissenin son günlerde artan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise 1.83 seviyesinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, yeni bir ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 2.00 seviyeleri ile 2.17 seviyeleri gösterilebilir.

Kısa vadede 1.83 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, hisse üzerinde realizasyon baskısının süreceğinin, düzeltme hareketinin devam edeceğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, hissede 1.83 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyon için önemli bir realizasyon fırsatı olarak görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.00 ve 2.17 seviyeleri takip edilebilir.

Geri çekilme hareketi içinde 1.55 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması, kısa vadeli yükselen hareketin de teknik olarak bozulmasına neden olacağından, 1.55 seviyesi aynı zamanda ana stop noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: