7 Mart 2012 Çarşamba

Güne Başlarken Yurtdışı Piyasalar

Vadeli işlemler 2 günlük sert satışların ardından bugün alıcılı... ABD’de D&J %0,25, S&P %0,26 alıcılı...

Asya piyasalarında ise satıcılı seyir devam ediyor… Shanghai %0,22, Nikkei %0,64, Hang Seng ise %0,72 satıcılı işlem görüyor.
Brent Petrol bugün yatay… 122,41 %0,01 alıcılı.

Avrupa’da dün satışlar artarak devam etti… piyasalar Yunanistan’ın borç takasına kimlerin katılacağı konusundaki belirsizlikler, Çin’deki büyüme beklentilerinin aşağı çekilmesi ve dün Avrupa ekonomisinin daraldığının açıklanmasının ardından büyük oranda değer kaybetti. Euro’nun dolar karşısında değer kaybetmesi ve gösterge tahvil faiz oranlarının da yükselmesi borsalardaki kayıpları arttırdı. Bugün Avrupa’da açıklanacak veriler arasında Almanya Ocak ayı fabrika siparişleri öne çıkıyor ayrıca İngiltere’nin 2017 vadeli Almanya’nın ise 5 yıl vadeli borçlanma ihaleleri önemle takip edilecek.

ABD piyasaları dün %1,5 değer kaybetti…  Avrupa ve Asya piyasalarındaki gerilimin ABD’ye etkisi giderek artıyor. ABD piyasaları dün global piyasalardaki olumsuz havaya ayak uydurarak %1,5’a yakın değer kayıpları yaşadı. DJ Endeksi 12.759 seviyelerine kadar çekildi. Bugün  ABD’de açıklanacak Şubat ayı ADP/MA özel sektör istihdam verisi oldukça önemli fakat ABD piyasalarının genel olarak EMTIA fiyatları ve global piyasalardaki gelişmeleri takip etmesi beklentilerimiz dahilinde olacak.

EUR/USD dünkü sert düşüşün ardından bugün alıcılı… 1,3152 seviyelerinde %0,28 alıcılı seyrediyor.

Altın dün %2,5 değer kaybetmesinin ardından bugün yatay… 1.674,1 seviyelerinde %0,01 satıcılı.

Hiç yorum yok: