17 Şubat 2012 Cuma

Piyasalar hakkında yorum (Atilla Yeşilada)

Piyasalar Merkel ve Sarkozy’nin blöfünü gördü, her ikisi de şu aşamada Yunanistan’ın fişini çekemez. Kredi herhalde Pazartesi onaylanır, aksi halde çok sert oynaklık sürer. Eğer kredi onaylanırsa, bir-iki gün kısa bir kar realizasyonu görürüz. Ama, ne tasa?  Ardından zaten PMI ve LTRO günleri geliyor.  Piyasalara alımı sürdürecek yeterli malzeme çıkar.  Son günlerde gelen anketler ve strateji raporları yatırımcıların hala nakitte, fiyatların ise ucuz olduğunu gösteriyor.
Riskli varlıklar gelişmiş ülkelere nazaran önde gidecek. Türkiye artık GOP ortalamasını geçmez.  Birinci neden, TCMB TL’de daha fazla değer kazanma istemiyor.  Bazı kaynaklara göre yakında döviz alım ihaleleri başlatacak. Bloomberg’de çıkan bir makale de underweight olanların çoğunun fırsatı kaçırmadığını, aksine cari açıkta iyileşme beklediğini gösteriyor.
Ama, DİBS’de hedefim geçerli.  Yunan kredisinin ardından bileşikler %9’un altına gelecek. Şu anda Borsa’yı 60 binde tutan yabancı alımı yetersizliği. Yerliler çoğunlukla 57 bin bandına düzeltme bekliyor, yeni mal almakta tereddütlü. 60 binin üstünde bir iki gün direnirsek, sonraki hedef 63 bin.

Hiç yorum yok: