16 Aralık 2011 Cuma

ABD´nin ardından Asya da artıda

ABD´de açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve imalat verilerinin ekonomiye ilişkin güveni artırmasıyla ve Avrupa borç endişelerini arka plana itmesiyle Wall Street endeksleri dün artışla kapanırken Asya endeksleri bu sabah genelde hafif artıda. Seul´de % 1 artış, Şanghay´da ise % 0.4 düşüş var.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch´in önde gelen 8 bankanın yaşayabilirlik notlarını düşürmesi de piyasa üzerinde bir etki yaratmadı. Fitch, Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Societe Generale, Credit Suisse ve Deutsche Bank´ın yaşayabilirlik notlarını düşürürken, UBS´in notunu teyit etti. 

Haberin piyasada bir etkisi gözlenmedi. Euro, dolara karşı yatay seyrediyor. Parite, 1.30 seviyesinin hafif üzerindeki hareketini koruyor.

Emtialar tarafında altın ve petrolde artış var. ABD ham petrolü 94 dolara, brent petrolü 104.1 dolara çıktı. Altın, 1588 dolara yükseldi. 

ABD YÜKSELDİ

ABD’de beklentilerden iyi gelen ekonomik veriler, Wall Street endekslerine yükseliş getirdi.

Dow Jones % 0.38 yükselerek 11868 seviyesinde, S&P 500 % 0.32 yükselerek 1215 seviyesinde ve Nasdaq Endeksi % 0.07 artışla 2541 seviyesinde günü tamamladı.

Beklentilerin üzerinde kar açıklayan FedEx % 8 değer kazandı. Lam Research’ün satın almaya karar verdiği Novellus Systems % 16 yükseldi.

ABD veri gündeminde bugün TSİ 15.30´da tüketici fiyatları endeksi Kasım verisi açıklanacak. 

İçeride tüketici güven endeksi Kasım verisi bekleniyor.

Hiç yorum yok: