25 Aralık 2013 Çarşamba

İş Bankası C Teknik Analizi

Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların 4,67 seviyesinde dengelendiğini görüyoruz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, ana destek haline gelen 4,67 seviyesinin üzerinde, toparlanmanın ilk aşamada 4,89-5,10 aralığına denk gelen direnç bölgesine doğru süreceği söylenebilir. Bu nedenle, 4,67 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz. Ara destek noktaları olarak 4,79 ve 4,71 seviyeleri izlenebilir.
 
Alçalan hareket içinde 4,67 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, düşüşün daha uzun süreye yayılacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise ana direnç noktası olarak etkili olacak 5,10 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 5,40-5,70 bandı ile 5,92 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,10 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,40, 5,70 ve 5,92 seviyelerine oluşabilecek hareketler gözlenebilir.

Hiç yorum yok: