24 Şubat 2014 Pazartesi

Türk Hava Yolları Teknik Analizi


Orta vadeli vadeli alçalan hareket içinde bulunan hissede, bu hafta ana destek noktası olarak 6,61 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Ara destek noktaları olarak 6,77 ve 6,67 seviyeleri izlenebilir.
 
Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 6,61 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden önümüzdeki süreçte ilk etapta 6,95-7,16 aralığına denk gelen direnç bölgesine doğru bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması, geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 6,61 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.  
 
Alçalan hareket içinde 6,61 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, düşüş eğiliminin daha uzun süreye yayılacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise ana direnç konumunda bulunan 7,16 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 7,37-7,76 bandı ile 7,96 seviyeleri gösterilebilir. Ara direnç noktaları olarak 7,03 ve 7,11 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,16 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,37, 7,76 ve 7,96 seviyelerine oluşabilecek hareketler gözlenebilir.

Hiç yorum yok: