17 Şubat 2012 Cuma

Teknik Analiz - Albaraka Türk

Hissede Ocak ayı ortasında 1.40 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan, kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin teknik açıdan sürdüğünü görmekteyiz. Önemli direnç noktaları olarak 1.85, 1.89 ve 1.93 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 1.93 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak takip etmekteyiz. Orta vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri ve son dönemde yaşanan yükselişle hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olması dikkate alındığında, 1.40 seviyesinden başlayan yükselen hareketin kısa vade için süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 1.93 seviyelerinin test edileceği söylenebilir.

Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.40 seviyesinden başlayan yükselen hareketin daha orta vadeye yayılmaya başlayabilmesi için ise, 1.93 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 2.04-2.32 bandı ile 2.62 seviyeleri gösterilebilir.

Hissede bir aydır etkili olan yükselen hareket içinde 1.93 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, teknik anlamda yukarı hareketin kısa vadeli kalacağının, uzun vadeli alçalan hareket içinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olacaktır. Dolayısıyla, hissede 1.93 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.04, 2.32 ve 2.62 seviyeleri takip edilebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası olarak ise 1.74 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli destek noktaları 1.71, 1.68 ve 1.64 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak da 1.59 seviyesi etkili olacaktır. Kısa vadede 1.93 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlaması halinde ise, teknik olarak satışların 1.59 seviyesine yaklaştıkça durulacağı düşünülmelidir. Bu seviyenin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin düzeltme hareketleri kalması, kısa vade için yükseliş eğiliminin korunması beklenmelidir.

Hissede 1.59 seviyesindeki desteğin bozulması, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına neden olacağından, bu seviye aynı zamanda ana stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: