6 Şubat 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Adana Çimento (A)

Hissede Ocak ayı içinde 3.23 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan, yaklaşık bir aydır etkili olan yükselen hareketin teknik açıdan sürdüğü gözlenmektedir. Bu hafta ilk önemli direnç noktası olarak orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 3.80 seviyeleri izlenebilir. Teknik göstergelerin olumlu sinyalleri sinyallerine bakıldığında, hissede 3.23 seviyesinden başlayan yükselen hareketin bu hafta da süreceği, ilk etapta 3.80 seviyelerinin test edileceği söylenebilir.
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 3.80 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 4.00-4.52 bandı ile 4.74 seviyeleri gösterilebilir. 3.88 ve 3.95 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
Kısa vadeli yükselen hareket içinde 3.80 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik olarak hisse üzerinde realizasyon baskısının artmaya başlayacağının, yeni bir düzeltme hareketi içine girileceğinin önemli bir işareti olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, hissede 3.80 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyon için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyn için sırasıyla 4.00, 4.52 ve 4.74 seviyeleri takip edilebilir.
Bu haftanın önemli destek noktaları ise 3.62, 3.56 ve 3.50 seviyelerindedir. 3.50 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmakta, olası geri çekilmelerde de, bu seviyenin altına inilmediği sürece, düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalmasını, yükseliş eğiliminin korunmasını beklemekteyiz.
Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 3.50 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 3.50 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop noktası olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: