7 Şubat 2012 Salı

Şirket Haberleri

Garanti Bankası (Not Yok): Garanti Bankası 2011 yılının son günlerinde yapmış olduğu açıklamada 500mn ABD$ tutarındaki sermaye benzeri kredisini 5 yılın sonrasında yaklaşık 1 puan artan maliyet nedeniyle erken ödeyeceğini açıklamıştı. Yapılan açıklamada Garanti Bankası’nın 5 Şubat 2007 tarihinde 10 yıl vadeli ve 5 yıl sonunda erken itfa opsiyonuna sahip olan 500mn ABD$ tutarında sermaye benzeri kredi temin ettiği belirtilmişti. Bu kredinin tamamı BDDK’dan alınan izin doğrultusunda, erken itfa opsiyonu kullanılarak 6 Şubat 2012 tarihi itibari ile geri ödendiği açıklanmıştır.

İş Bankası (AL): İş Bankası KAP’a yapmış olduğu açıklamada Azerbaycan'da bir banka satın alınması ya da kurulması için gerekli girişimlerde bulunmak üzere Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına karar verildiğini açıklamıştır. (Nötr)

Turkcell (TUT): Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams, 12 Ekim 2011 tarihinde yapılan olağanüstü Genel Kurul toplantısında 2010 yılına ilişkin faaliyetleri nedeniyle yapılan oylamada ibra edilmemesi yönünde alınan Genel Kurul Kararının iptali talebiyle bir dava açmıştır. (Nötr)

Hiç yorum yok: