4 Ocak 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Tofaş Fabrika


Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde, ilk önemli destek noktası olarak 6.02 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli destek noktaları 5.88, 5.68, 5.58 ve 5.52 seviyeleridedir. Geri bıraktığımız Kasım ayının en düşük seviyesi olan 5.52 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak etkili olacaktır. Hissede geçen hafta 6.34 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında, orta vadeli alçalan hareket içinde yeniden artmaya başlan satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 5.52 seviyesine yaklaştıkça satışların durulacağı, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği söylenebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine gerilemiş olması, bu bölgeden geri dönüş yönünde orataya çıkan sinyaller bu olasılığı güçlendirmektedir.



Hissede ilk önemli direnç noktası ise 6.34 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları olarak 6.42, 6.56 ve 6.64 seviyeleri izlenebilir. Ana direnç noktası olarak da orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 6.72 seviyesi ön plana çıkmaktadır.



Orta vadeli alçalan hareket içinde geri çekilmelerin bu aşamada 5.52 seviyeleri ile sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede, bu seviyenin üzerinde yaşanacak olası yukarı hareketlerde de, ilk etapta 6.72 seviyelerine doğru hareketlenme beklenebilir. Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise 6.72 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 7.26 seviyeleri ile 7.60 seviyeleri gösterilebilir.



Kısa vadede 6.72 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece, yükselişlerin kısa vadeli olarak kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde orta vadeli alçalan trend baskısının süreceği söylenebilir. Dolayısıyla, hissede olası yukarı hareketlerde kısa vadeli pozisyonlar için 6.72 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da düşünülebilir.



Geri çekilme hareketi içinde 5.52 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz düşüş hareketinin, daha uzun süreye yayılmaya başlamasına neden olacağından, 5.52 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: