6 Ocak 2012 Cuma

Teknik Analiz - Doğuş Otomotiv

Her ne kadar Doğuş Otomotiv iştirakleri aracılığı ile işkollarını çeşitlendirme yoluna gitse de, satış gelirlerinin çok önemli bir bölümünün yurtiçi otomotiv talebine bağlı olması, düşen talep ortamında şirketin finansallarının takibimizde bulunan diğer otomotiv firmalarına kıyasla daha kırılgan olmasına yol açmaktadır. Ancak bulduğumuz hedef değerimize kıyasla yüksek iskontosu nedeniyle hisseyi “Endeks Üstünde Getiri” tavsiyesi ile yeniden takibimize alıyoruz. Ancak yurtiçi satış verilerinden özellikle yılın ilk altı ayında çok olumlu bir tablo beklemediğimiz için şirket hisseleri için kısa vadede bir katalizör olmadığını da not ediyoruz.
Değerleme Şirketi indirgenmiş nakit analizi ve benzer şirket çarpanları yöntemlerine %50-50 ağırlık vererek değerliyoruz. Doğuş Otomotiv 2012T 6.4x FD/VAFÖK ve 7.8x 2012T F/K oranları ile yurtdışındaki benzer şirketlere kıyasla %29 iskontolu işlem görmektedir. 2011 yılbaşından bu yana şirket hisseleri İMKB-100 endeksinin ciddi bir şekilde altında performans göstermiştir. Türkiye’nin en geniş satış ve satış sonrası hizmetler ağına sahip şirketlerden biri olması ve hedef değerimiz olan 4.20 TL/hissenin işaret ettiği yukarı potansiyeli de göz önüne alarak Doğuş Otomotiv için “Endeks Üstünde Getiri” tavsiyesi veriyor ve şirket hisselerinin uzun vadede cazip bir yatırım aracı olduğunu düşünüyoruz.
Doğuş Holding halka arzı Doğuş Otomotiv, Doğuş Holding’in %3.72 oranında hissesine sahiptir. Yapılacak olan bir halka arz, bu iştirakin değerini daha iyi ortaya çıkarabilir. Biz değerlememizde Doğuş Holding’in diğer iştiraklerini göz ardı ederek, sadece sahibi olduğu Garanti Bankası hisselerinin piyasa değerini (%20 holding iskontosu vererek) kullandık.
Riskler Makro tahminlerimiz, otomotiv sektörüne yönelik vergilerde ya da teşvik sistemlerindeki değişiklik ile TL’nin özellikle €’ya karşı hareketleri şirket finansalları için yaptığımız öngörülerde değişikliğe yol açabilir.

Hiç yorum yok: