6 Ocak 2012 Cuma

Teknik Analiz - Ford Otosan

Ford Otosan önümüzdeki 3 yıllık dönemde 1 milyar dolar yatırım ile çok başarılı olan Transit modelini yenileyip, daha küçük bir ticari aracın lansmanı üzerinde çalışacak. Yüksek yatırım programına rağmen şirket yönetimi temettü politikasında değişiklik düşünmüyor.
Yeni pazarlar ihracat adetlerini destekleyecek Her ne kadar İngiltere ve Almanya şirketin ana ihracat pazarları olsa da ihracat pazarlarına son dönemde katılan Kuzey Amerika, Rusya ve Brezilya’nın 2012’de tam yıl etkilerinin görülmesinin ihracat adetlerini destekleyeceğini düşünüyoruz.
Yeni yatırımlar Şirket bu yıl başlayacağı ve üç yıl sürmesi planlanan yatırım programına göre 1 milyar dolar harcamayı öngörüyor. Bu yatırımla Ford Otosan’ın mevcut durumda 330 bin adet olan kapasitesinin 415 bin adede çıkması planlanıyor.
Ford Otosan için hedef fiyatımız 16.50TL İndirgenmiş nakit analizi ve çarpan analizi yöntemine eşit ağırlık vererek şirket hisseleri için hedef fiyatımızı 16.50TL olarak belirledik. Şirket 2012 tahmini değerlerimize göre 7.9 F/K ve 5.8 FD/VAFÖK’ten işlem görmektedir. Söz konusu değerler yurtdışı rakiplerine kıyasla %9 primli ve %3 iskontoludur. Ancak Ford Otosan’ın ihracat tarafında “maliyet artı” şeklindeki anlaşmaları dolayısıyla operasyonel kar marjlarının rakiplerine kıyasla daha korunaklı olması nedeniyle bu primi normal karşılıyoruz.
Şirket hisseleri için tavsiyemiz “Endekse Paralel Getiri” İMKB’deki düzenli ve yüksek temettü ödeyen ender şirketlerden biri olan Ford Otosan’ın bu konumunu önümüzdeki dönemlerde de sürdürmesini bekliyoruz. Ancak hedef değerimize kıyasla limitli yukarı potansiyeli nedeniyle hisseyi “Endekse Paralel Getiri” tavsiyesi ile yeniden araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz.
Riskler Makro tahminlerimiz, otomotiv sektörüne yönelik vergilerde ya da teşvik sistemlerindeki değişiklik şirket hisseleri ve tavsiyemiz için ana risk faktörleri olarak sıralanabilir.

Hiç yorum yok: