6 Ocak 2012 Cuma

Teknik Analiz - Tofaş

Her ne kadar Tofaş’ın ihracatının %85’lik kısmını oluşturan Avrupa’nın ekonomik görünümü, şirketin ihracat adetleri konusunda soru işaretleri yaratsa da, şirketin toplam üretiminin %62.5’i “al ya da öde” şeklinde yapılmış anlaşmalar kapsamında olması şirket finansalları açısından önemli bir pozitif nokta olarak ortaya çıkmaktadır. Hedef fiyatımız olan 9.00 TL’nin işaret ettiği %44 yukarı potansiyel ile Tofaş’ı takip ettiğimiz hisseler kapsamına “Endeks Üstünde Getiri” tavsiyesi ile tekrar alırken, sektör hisseleri arasında en beğendiğimiz şirket olarak da belirliyoruz.
Opel/Vauxhall anlaşması ihracat adetlerini olumlu etkileyecek Tofaş Opel/Vauxhall için Aralık 2011’de üretime başladı. Yılda 40 bin aracı Opel/Vauxhall için üretecek olan Tofaş’ın ihracat adetleri bu yıl anlaşmanın tüm yıl etkisinin görülmesi sayesinde pozitif etkilenecek.
Şirketi “Endeks Üstünde Getiri” tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz Her ne kadar yurtiçi talepte düşüş beklentisi ve Avrupa’da devam eden ekonomik kaygılar nedeniyle ihracat satış adetleri konusunda çekinceler olsa da “al ya da öde” ve “maliyet artı” şeklindeki anlaşmaları Tofaş’ı rakiplerine kıyasla avantajlı konuma getirmektedir.
Hedef fiyatımız 9.00 TL İndirgenmiş nakit analizi ve çarpan analizi yöntemine eşit ağırlık vererek hisse için hedef fiyatımızı 9.00 TL olarak belirledik. Şirket 2012 tahmini değerlerimize göre 5.9x F/K ve 4.9x FD/VAFÖK’ten işlem görmektedir. Söz konusu değerler yurtdışı rakiplerine kıyasla %19 iskontoludur. Tofaş’ın al ya da öde” ve “maliyet artı” şeklindeki anlaşmaları dolayısıyla söz konusu iskontoların hisseyi cazip kıldığını düşünüyoruz.
Riskler Makro tahminlerimiz, otomotiv sektörüne yönelik vergilerde ya da teşvik sistemlerindeki değişiklik ile Tofaş’ın al ya da öde şeklindeki anlaşmalarındaki olası değişiklik/iptal ana risk faktörleri olarak sıralanabilir. Ancak bu bağlamda 2008-2009 kriz döneminde bile şirketin bu anlaşmalar kapsamında ödemeleri zamanında aldığını vurgulamanın da yerinde olduğunu düşünüyoruz..

Hiç yorum yok: