11 Ocak 2012 Çarşamba

GÜNDEM


Moody's: turk sırketlerının gorunumu, onumuzdekı 12-18 ayda kredı kalıtelerını etkıleyebılecek rısklerı yansıtıyor . Turkıye'dekı fınans dısı sırketler 2012'de yuzde 2,5-3,5 oranındakı buyumeden fayda saglayacak.   Turk lırasındakı deger kaybının surmesı borcların gerı odenmesı surecını zorlastırır                             

Almanya, İspanya ve İtalya'nın toplam 21 milyar euroluk (26.8 milyar dolar) hazine borçlanma ihaleleri var. Almanya Hazinesi bugün 4 milyar euro tutarında beş yıl vadeli tahvil satacak. İspanya ve İtalya hazineleri ise yarın 17 milyar euroluk borçlanmaya çıkacak. Yunanistan, kendi tahvillerini tutan yatırımcıları zararın en az yüzde 50'sini üstlenmeleri konusunda ikna etme sürecinin son safhasında. Bu, Euro Bölgesi'nin ilk büyük çaplı borç yeniden yapılandırımasını oluşturacak.

Fransa cumhurbaskanı sarkozy ve ımf baskanı lagarde, yarın tsı 13'te parıs'te bır gorusme yapacaklar  

Macarıstan ve ımf heyetlerı arasında yurutulen gorusmelerde macartıstan'a yonelık kredı programı ıcın gereklı kosulların bu haftanın sonlarına dogru acıklanmasının beklendıgı ıfade edıldı.



Fed Williams: Fed tüm politika araçlarını kullanmaya hazır olmalı.

Abd bankaları, amerıkan ekonomısıne yonelık buyume beklentılerını dusurdu."amerıkan menkul kıymetler endustrısı ve fınansal pıyasalar bırlıgı"nın anketıne katılan bankalar,, abd ıcın 2012 buyume beklentısını % 3,1'den % 2,2'ye ındırdı. Soz konusu ankete morgan stanley, wells fargo gıbı buyuk bankalar katıldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch  Ratings, izlemeye aldığı Avrupa ülkelerinin kredi notu konusunda muhtemelen ay sonuna kadar karara varacağını açıkladı.Bugün Londra'da Fitch'in ülke borç birimi müdürü David Riley'in yaptığı sunumdaki bir slaytta, "Negatif izleme durumu muhtemelen Ocak sonuna kadar çözüme kavuşacak" yazdı.Fitch, geçen ay, İspanya, İtalya, Belçika, Slovenya ve Kıbrıs'ın notunu "negatif izlemeye" almıştı.

İran petrolüne ambargo spekülasyonunun Avrupa'yı resesyona sokacağı endişesi ile petrol vadelileri yüzde 0.6 kadar değer kaybıyla New York'ta yaklaşık bir haftanın yükseğinden geriliyor.Avrupa Birliği'nin İran petrolüne ambargo koyma çalışmaları arz kontratları ve aşamalı sürelerin uzunluğundan muafiyet konsusunda boğuldu. İran, petrolüne ambargo koyulduğu takdirde dünyanın petrol akışını sağlayan 5 boğazından biri olan Hürmüz'ü kapatacağını açıklamıştı. Petrol taşıyan her 6 tankerden biri Hürmüz Boğazı'nı kullanıyor.



Rusya'da 2011 yılındaki tüketici fiyatlarındaki enflasyonun geçen yıl yüzde 6,1 civarında olduğu ve bu rakamın da Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ortaya çıkan Rusya Federasyonu tarihindeki en düşük oran olduğu bildirildi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda faiz lobisinin çalışması, atağı var. Faiz lobisine karşı da gerekli köşeli, sert çıkışları yapacağız. Çünkü biz faiz lobisini bu kadar rahat çalıştıramayız. Faiz lobisi ne kadar acımasız çalışırsa bu ülkede tüketici durumunda olan vatandaşımızın harcamadaki imkanları, satın alma gücü de o kadar azalacaktır. Yatırımlar noktasında da girişimci yatırımını azaltmak durumunda kalacaktır'' dedi.

            

JPMorgan Chase, dün yayınladığı 2012 yılı projeksiyonlarında global ekonomide büyümenin 2012 yılında yüzde 2.1'e gerileyeceğini öngördü. JPMorgan, global ekonominin 2011 yılında yüzde 2.6 büyüdüğü tahmininde bulunurken, 2010 yılı büyüme oranının yüzde 4.0 olduğunu hatırlattı.

Hiç yorum yok: