11 Ocak 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Türk Telekom


Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket içinde bulunan hissede, ilk önemli destek noktası olarak 6.98 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli destek noktaları 6.82, 6.72, 6.58 ve 6.46 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak ise 6.26 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Hisse üzerinde son dönemde artan satış baskısının sürmesi durumunda, 6.26 seviyesine yaklaştıkça satışların durulacağı, "üçlü dip" hareketi içinde bu seviyenin üzerinden, orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 7.30 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği düşünülebilir. Ara direnç noktası olarak 7.18 seviyesi izlenebilir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 6.26 seviyesinin üzerindeki yukarı hareketlerin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketine dönüşebilmesi için ise teknik olarak 7.30 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 7.50-7.66 aralığına denk gelen direnç bölgesi ile 8.22 seviyeleri gösterilebilir.

Hissede 6.26 seviyesinin üzerinde yaşanacak yukarı hareketlerde, 7.30 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, teknik anlamda yükselişlerin sınırlı kalmaya devam etmesi, hisse üzerinde orta vadeli alçalan trend baskısının sürmesi beklenmelidir. Dolayısıyla, hissede 7.30 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vade için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 7.50, 7.66 ve 8.22 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde 6.26 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyesindeki desteğin bozulması ise, düşüş hareketinin uzun vadeye yayılmaya başlamasına neden olacağından, 6.26 seviyesi geri çekilmelerde aynı zamanda ana stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: