11 Ocak 2012 Çarşamba

İMKB KAP Haberleri



·         Vestel, Vestel Dijital’in FATİH projesi kapsamında "etkileşimli tahta" satın alınması ve kurdurulması ile ilgili sözleşme imzaladığını bildirdi... MEB’in FATİH Projesi kapsamındaki ilk dilim 3.6 bin orta öğretim okuluna "etkileşimli tahta" satın alınması ve kurdurulması ile ilgili olarak 23.11.2011 tarihinde yapılan ihalenin sözleşmesinin 09.01.2012 itibariyle Ulaştırma Bakanlığı ve Vestel Elektronik’in %99,8 oranında hissedarı olduğu Vestel Dijital arasında imzalandığı, projenin toplam kontrat bedelinin 84.9 bin adet etkileşimli tahta için 339.5 mn TL olduğu bildirildi.

·         Bosch Fren Sistemleri, disk ve kampana fren işinin grup dışı satış sözleşmesinin imzalandığını bildirdi... Şirket, ana ortağı Robert Bosch GmbH tarafından Şirket’e iletilen bilgi uyarınca, disk ve kampana fren işinin grup dışına satışına ilişkin KPS Capital Partners ile sözleşmenin imzalandığını bildirdi.

·         İttifak Holding, bağlı ortaklığı Seha İnşaat 4,5 mn TL’lik iş aldı... Holding, T.C.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Van Bostaniçi 949 Adet,Kevenli 640 Adet Geçici Yaşam Alanlarının Altyapı ve Yol İnşaatı işine ait sözleşmenin 4.5 mn TL bedelle, %99,93 oranında bağlı ortaklığı olan Seha İnşaat tarafından imzalandığını bildirdi.

·         Martı GYO, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne üye olma kararı aldı... Şirket,  üye olabilmek için gerekli olan ve BM Genel Sekreteri'ne hitaben yazılacak başvuru dilekçesinin hazırlanarak imzalanmasına, sözleşme'ye üye olabilmek için öngörülen yıllık ücret olan 500 doların ödenmesine karar verildiğini bildirdi.

·         Martı Otel İşletmeleri, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne üye olma kararı aldı... Sözleşmeye üye olabilmek için öngörülen yıllık ücret olan 2,5 bin doların ödenmesine karar verildiği bildirildi.

·         Enka İnşaat, grup şirketi Enka Pazarlama’ya garantör oluyor... Şirket, Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Japonya ile Enka Pazarlama arasında 5 Ocak 2012 tarihinde imzalanan 15 mr JPY  tutarındaki uzun vadeli kredi ile ilgili olarak Garantör olunmasına karar verildiğini bildirdi.

·         Halk Yatırım, Taraf Gazetecilik’in 12-13 Ocak 2012 tarihlerinde halka arzının oluyor. Taraf Gazetecilik'in 8 mn TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 10,5 mn TL'ye yükseltileceği, nakit olarak artırılan 2,5 mn TL nominal değerli paylarını 3.90 TL - 4.30 TL fiyat aralığının  halka arz edeceğini bilridi...

·         Fenerbahçe, 6 ay içinde tahvil ihracını gerçekleştirecek... Şirket, 6 ay süre içinde azami 100 mn TL'ye kadar nominal değerli tahvil ihracının bir veya birden fazla tertipler halinde, halka arz veya tahsisli satış yoluyla gerçekleştirilmesi, bu ihraca ilişkin vade, kupon ödemesi dönemi, faiz oranı, dağıtım esasları ve yatırımcı gruplarına tahsisatların belirlenmesi, satışların tamamlanması ve İMKB’de işlem görmesi de dahil olmak üzere gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesine karar verildiğini bildirdi. Ayrıca oyuncusu Uğur Boral’ın sözleşmesinin karşılıklı olarak fesh edildiğini bildirdi...

·         Akbank, banka bonosu ve tahvil ihraç edecek... Banka, 20 Ocak 2012'de vadesi dolacak olan 500 mn TL tutarında banka bonosunun yenilenmesi amacıyla, 250 mn TL tutarında yeni bir 6 ay vadeli banka bonosu ihracının ve 400 mn TL tutarında 3 yıl vadeli 3 ayda bir faizi belirlenen aylık kupon ödemeli değişken faizli tahvil ihracının halka arz yoluyla gerçekleştirilmesine karar verildiğini bildirdi.

·         Fernerbahçe, yurtiçinde 50 mn TL nominal, talep gelmesi halinde en fazla 100 mn TL tahvil ihraç edecek... Fenerbahçe,  6 ay süre içerisinde, yurtiçinde 50 mn TL nominal değerli tahvil halka arz edilmesine, talep gelmesi durumunda ihraç edilecek tahvil tutarının en fazla 100 mn TL nominal değere kadar yükseltilmesine, ihraç edilecek tahvilin 2 yıl vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli olmasına, bu işleme aracılık etmek üzere Deniz Yatırım ile aracılık sözleşmesi imzalanmasına karar verildiğini bildirdi.

·         Ekspo Faktoring, uluslararası bankacılık ticari veri transferi sistemi SWIFT’e dahil olduğunu bildirdi...

Hiç yorum yok: