20 Aralık 2011 Salı

Güncel

Kuzey kore ordusunda su an ıcın alısılmısın dısında bır hareketlılık gorulmedı.

Abd dısıslerı bakanı Hıllary clınton,  kuzey kore lıderı Kım jong ıl'ın olumunun ardından, Abd olarak, kuzey kore'nın  yenı yonetımının ''barıs yolunu'' takıp edecegını umduklarını belırttı.Clınton yaptıgı yazılı acıklamada, kuzey kore'yı uluslararası toplumla  bırlıkte calısmaya ve komsularıyla ılıskılerını gelıstırmeye cagırdı.    

Guney kore pıyasaları dun kuzey kore devlet baskanı'nın olumu ıle yasadıgı sokun ardından bugun ılımlı bır toparlanma sergılıyor.

Abd'de calısan kesıme uygulanan vergı ındırımlerının devam edıp etmeyecegı bu gece netlesebılır. Abd temsılcıler meclısı, konuya ılıskın oylamayı bugun yapma kararı aldı. Abd senatosu, vergı ındırımlerının suresının 2 ay uzatılmasına onay vermıs ve tasarıyı temsılcıler meclısı'ne yollamıstı.

Abd merkez bankası'nın buyuk abd bankaları ıcın planladıgı yenı duzenlemelerı acıklaması beklenıyor. Wall street journal'a gore, fed'ın planında bankalardan sermaye yeterlılık oranlarını yukseltmelerını ıstemek var. Reuters'a konusan bır kaynak, acıklamanın bugun gelebılecegını soyledı. Haber, abd banka hısselerını dusururken, bank of amerıca hıssesı mart 2009'dan bu yana ılk kez 5 doların altına ındı.

Goldman sachs, abd'de buyumenın yavas seyretmesını beklıyor. Goldman sachs basekonomıstı jan hatzıus  gelecek yılın bu yıldan pek de farklı olmayacagını, durgunlugu ıhtımalının ıse dusuk oldugunu soyledı. Ekım ayında durgunluk ıhtımalının % 40 oldugunu belırten hatzıus, bu olasılıgın son aylarda azaldıgını ıfade ettı.

Cın'ın kamu bankasının arastırmacısı cın ekonomısının sert bır dusustenkorunması ıcın korumacı para polıtıkarın yerıne notr ya da ılımlı gevseme yonundekı para polıtıkasına gecıs yapılabılecegını belırttı.

Ingıltere'de tuketıcı guvenı kasım ayında yukseldı.    

Euro Bölgesi ülkeleri IMF’e 150 milyar euro kaynak aktarma konusunda uzlaşırken İngiltere sadece Euro Bölgesi için geçerli olacak herhangi bir girişime katkı yapmayacağını açıkladı. Euro Bölgesi dışındaki ülkelerden Danimarka, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsveç’in ise katkıda bulunma kararı aldıkları belirtildi.

Asya borsaları Kuzey Kore lideri Kim Jong-il’in, bir tren seyahati sırasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından oluşan bölgesel istikrarsızlık endişeleriyle değer kaybetti. Güney Kore’de borsadaki kayıplar yüzde 5’i buldu.

Uluslarası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss Kahn, Euro Bölgesi krizinin ağırlıklı olarak büyüme sorunu olduğunu bunun da arkasında liderlik sorunu yattığını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 liralık zamla 678 liraya çıkarılması beklenen asgari ücretle ilgili olarak, “Asgari ücreti belirlerken bir yandan asgari ücretliye makul bir ücret, bir yandan rekabet gücünü gözönünde bulundurmak zorundayız. Bunu bulundurmayan ülkeler battı. Yunanistan’a dönmek istemiyorsak, başka ülkelere dönmek istemiyorsak bu dengeleri korumak durumundayız” değerlendirmesini yaptı.

Hiç yorum yok: