27 Mayıs 2013 Pazartesi

Piyasalara Bakış

Birkaç haftadır dile getirdiğimiz, “daha güçlü ABD doları ve daha yüksek faizler” temalarının yansıması geçen hafta piyasaların çoğunda satış baskısı olarak ortaya çıktı.

 

Hafta içi Fed'in varlık alımlarında kısıtlamaya gidebileceğine dair sinyaller özellikle gelişmekte olan ülke bono ve döviz kurlarında satış baskısının artmasına sebep oldu.

 

Bu tarz düşüşler sonrası piyasaların dengelenme çabası içerisine girmesi doğal olur. Nitekim sabah saatleri itibariyle Japonya hariç Asya borsalarında genelde daha sakin bir seyir var.

 

Geçen haftanın son iki günü ciddi düşüş gösteren Japonya'nın Nikkei endeksi ise bu sabah da baskı altında. Daha önceleri de ifade ettiğimiz gibi özellikle Japon bono faizlerindeki hızlı artışın beraberinde Yen’in değer kazancını ve hisse senetlerinde baskı yarattığını görüyoruz. BoJ tarafından hafta sonu da devam eden açıklamaların henüz Japon piyasalarını sakinleştirmeye yetmediğini görüyoruz.

 

Bu bağlamda, Mayıs ayı başından bu yana artan G7 kur volatilitesine rağmen hisse senedi volatilitesinin nispeten düşük seviyelerde olması (son birhaftada artmasına rağmen) dikkat çekici ve hisse senedi volatilitesinin de artış eğilimine girebileceğini düşündürüyor.

 

Her durumda da özellikle Japonya piyasalarındaki seyrin diğer piyasalar açısından önemli olduğunu düşünmeye devam ediyoruz.

ykbnk
 

Bugün ABD ve İngiltere'de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

 
Teknik tarafta ise: 93,000 direnç noktası altında zayıflama sinyali üreten yukarı hareket kapsamında, 90,500 seviyesinin hafta içerisinde yön konusunda önemli olacağını düşünüyoruz. 90,500 desteğinin aşağı kırılmasıyla birlikte artacak satış baskısı, kısa vadeli düzeltme eğiliminde 89,000 ve 86,500 desteklerinin test edilme riskini gündeme getirecektir. Şu aşamada aşağı yönlü teknik risklerin oluştuğunu gözlemlediğimiz piyasada, 93,000 seviyesini direnç noktası olarak izlemeyi sürdüreceğiz. ;Bu paralelde piyasada yeniden yükseliş yönünde hareket etmek için 93,000 direncinin kırılması beklenmelidir.

Hiç yorum yok: