21 Mart 2013 Perşembe

TRGYO: Tavsiye Değişikliği - AL tavsiyemizi TUT olarak değiştiriyoruz.

Torunlar GYO için AL olan tavsiyemizi TUT olarak değiştiriyoruz. Açıklanan 2012-sonu değerleme raporları sonrasında, 2013-sonu hedef hisse fiyatımızı 4.10TL’den 4.30TL’ye revize ediyoruz. Yeni hedef fiyatımız, İMKB-100 endeksi için öngörümüze yakın olarak %11 artış potansiyeli sunmaktadır. Hisse, son güncelleme raporu yayınladığımız 5 Şubat 2013’ten bu yana İMKB-100 endeksinin %20 üzerinde performans göstermiştir. 2012-2014 yılları arasında FVAÖK’de tahmin ettiğimiz %155 artış beklentimiz nedeniyle Torunlar GYO için temel anlamda olumlu görüşümüzü korurken, hissenin son dönemdeki güçlü performansı sonrasında bir süre endekse paralel performans göstereceğini düşünüyoruz.
 
·         Torunlar GYO’nun toplam gayrimenkul portföy değeri 14 Mart’ta yayınlanan bağımsız değerleme raporları ile 4.0mlr TL seviyesine yükseldi. Torunlar GYO, portföy tablosuna 91mn TL olarak değerlenen eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılacak Mecidiyeköy projesini dahil etmemektedir. Şirket yakın zamanda TOKİ ile sorunların çözülmesini beklemektedir. Proje ile ilgili gelişmeler hisse fiyatını olumlu etkileyecektir. Yeni değerleme raporlarının, Mecidiyeköy projesi hariç olmak üzere fiyatlandığını düşünüyoruz.
 

·         Mall of İstanbul Projesi’nin alışveriş merkezinin açılışı Ekim 2013’ten Mart 2014’e ertelenebilir. Projenin eğlence merkezinin inşaatındaki uzama nedeniyle AVM beklentilerden daha geç açılabilir. Açılışın gecikmesi kira gelirlerini olumsuz etkilerken, hissede kar satışına yol açabilir. Buna karşın projedeki konutların yılın 3. çeyreğinde teslimlerinin başlaması bekleniyor.
 
·         Hisse fiyatındaki yükseliş Torunlar Gıda’nın hisse satış ihtimalini artırıyor. Hatırlanacağı üzere Torunlar Gıda halka arz sırasında ödenmiş sermayenin %7’sini almıştı. Şirket’in halka açıklık oranını artırmaya yönelik önceki açıklamalarıyla paralel olarak, düzeltilmiş halka arz fiyatının 3.27TL olduğu göz önüne alındığında mevcut seviyelerin daha cazip olduğunu düşünüyoruz. 14 Mart tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulu, Türkiye’nin en büyük ikinci doğalgaz dağıtım şirketi olan Başkent Gaz’ın özelleştirmesinde Torunlar Gıda’nın 1,162mn ABD$ teklif verdiği ihaleyi onayladı.
 
·         Emlak Konut GYO’nun ikincil halka arzı GYO hisseleri üzerinde baskı oluşturuyor. Emlak Konut GYO, Mayıs – Haziran aylarında gerçekleştirilmesi beklenen ikincil halka arzda 3.5 – 4.0mlr TL gelir elde etmeyi bekliyor. İMKB’de işlem göre tüm GYO’ların halka açık piyasa değerleri toplamı 4.1mlr TL olduğu göz önüne alındığında, halka arzın GYO sektörü üzerinde baskı yaratacağını düşünüyoruz.
 
GARANTI YTR

Hiç yorum yok: