21 Mart 2013 Perşembe

Sektör ve Şirket Haberleri

Kardemir D – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – Çelik İş Sendikası ile yürütülmekte olan 10. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamış olup, uyuşmazlık üzerine Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce  arabulucu tayin edilmiştir.
 
Turkcell – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – Habertürk’e göre temettü dağıtımı ile genel kurul konularının gündeme gelmesi öngörülen yönetim kurulu toplantısı ertelendi. Bir kaynağa göre yeni toplantı haftaya yapılması planlanıyor.
 
Alarko – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – Alarko Grubu şirketi tarafından güney sahillerinde bulunan bir tatil köyünü satın almak üzere görüşmelere başladı. Ancak olası satınalma ile ilgili herhangi bir detay verilmemiş. Şu anda Alarko Holding’in %51 ortaklığı olan Alarko GYO’nun sahibi olduğu 781 yatak kapasiteli Hillside Beach Club (Fethiye) bir başka Alarko Holding şirketi olan Attas tarafından işletiliyor. Yukarıda bahsedilen tatil köyü için de benzer bir sahiplik ve işletme yapısı görebiliriz.
 
Akenerji’nin – NÖTR; Revize ediliyor – sahibi olduğu ve piyasa koşulları göz önünde bulundurularak faaliyeti 31/12/2012 itibariyle durdurulan Çerkezköy (98MW) doğalgaz santralininin ve ekipmanının yurtdışında kurulu bir şirkete satışı konusunda anlaşma sağlandı ve satışa ilişkin avans alındı. Ancak fiyat ile ilgili herhangi bir detay açıklanmadı.
 

Anadolu Efes’in - NÖTR; Endeksin Altında Getiri - bugün 4Ç12 sonuçlarını açıklaması bekleniyor. 4Ç12 net karı için piyasa ortalama beklentisi 73mn TL, bizim beklentimiz ise 63mn TL seviyesindedir. Şirketin bira satış hacimleri ve alkolsüz içecek faaliyetinin toplam 4Ç sonuçları daha önceden açıklanmış olduğu için bugün yayınlanacak mali tablolarda dikkatler bira segmentinin operasyonel karlılığı üzerinde olacaktır. Coca Cola İçecek - NÖTR; Endekse Paralel Getiri -  4Ç’de 1mn TL net kar açıklamıştı (piyasa beklentisi TL17mn kar, bizim beklentimiz 2mn TL zarar yönündeydi).
 
ak yatırım

Hiç yorum yok: