19 Ekim 2012 Cuma

TTKOM Raporu

MOBİL TARAFTA OLUMLU SİNYALLER!
TTKOM için hisse başına TL8.30 hedef fiyat ile NÖTR önerimizi sürdürmekteyiz. Hedef değerimiz %17 yukarı yönlü potansiyele işaret etmektedir ve bu nedenle tavsiyemiz NÖTR’dür. TTKOM 3ç12’de operasyonel olarak beklentilere paralel sonuçlar açıkladı; net satış büyümesi %5.6’ya gerilerken faaliyet dışı inşaat cirosundaki yavaşlama bu duruma etki etti konsolide marjlar bir önceki çeyreğe göre yatay seyretti. Net kardaki yıllık bazda %77 artış geçen yılın aynı döneminde kaydedilen yüksek kur farkı giderlerinin baz etkisinden kaynaklanmaktadır. 3ç12 sonuçlarındaki en önemli nokta mobil tarafta marjlada beklentinin üstünde iyileşme olması ancak südürülebilir bir iyileşmeden bahsetmek için henüz erken. Kamunun payının (%31.68) azaltılması için olası bir SPO beklentisi nedeniyle hisse fiyatındaki baskı bu süreç boyunca devam edecektir. TTKOM uluslar arası benzerlerine göre değerinde işlem görüyor. Şirket önemli oranda temettü ödemektedir ve bu da yatırımcılar açısından en cazip noktalardan biridir.
Ciro büyümesi: sabit ses zayıf, ADSL daha güçlü, mobil hala çift haneli…
Şirket 2012 yılı için %6-8 net satış büyümesi ve düşük 40’lar dzl. FAVÖK hedeflerini korusa da, bizim beklentimiz 2012 yılı için %5.4 net satış büyümesi. Bu çeyrekte şirketin konsolide net satışları yıllık bazda %5.6 artarken (bir önceki çeyrekteki artış %7) inşaat gelirleri ve ADSL tarafında artan büyüme ve mobil tarafta hala çift haneli büyüme bu artışa önemli katkı sağladı. TTKOM hedefini tutturabilmesi için yılın son çeyreğinde yaklaşık %9 büyüme elde etmeli, diğer taraftan bizim beklentimiz %7 büyüme şeklindedir.
Sabit abone kaybı sürüyor; ADSL’de yeni abone yok…
TTKOM  3ç12’de 240 bin sabit abone kaybederken (2ç12’de 310 bin kayıp) fiyatlardaki enflasyon düzeltmelerine rağmen sabit ses gelirleri bu dönemde yıllık %6.3 geriledi. TTKOM bu çeyrekte yeni ADSL abone elde edemedi (bizim beklentimiz bir miktar yeni abone elde etmesi yönündeydi) ancak fiyat artışları ve kullanımdaki artış nedeniyle ADSL’de büyüme bu çeyrekte, ikinci çeyrekte elde edilen büyümenin bir miktar üzerinde gerçekleşti. Hükümetin eğitim sisteminde (Fatih Projesi) yapmakta olduğu değişim önümüzdeki dönemde ADSL tarafta penetrasyonu destekleyebilir.
Mobil tarafta marjlar beklentimizden iyi…
Avea bu çeyrekte yıllık %11.5 net satış büyümesi elde ederken (2ç12’de %12.8 büyüme) abone bazında yıllık %5.6 büyüme ve abone başına gelirlerdeki yıllık %6 büyüme (kullanım oranlarında ulaşılan rekor seviyelerin katkısı ile) satışlardaki büyümeye etki etti. Şirket bu çeyrekte net 206 bin yeni abone elde ederken (1ç12’de 170 bin ve 2ç12’de 70 bin yeni abone) toplam abone sayısı 13.2mn’a yükseldi ve faturalı aboneler toplam abone sayısının %45’ini oluşturdu. Mobil tarafta FAVÖK marjı bu çeyrekte 14% olarak açıklanırken bizim beklentimiz %12 seviyesindeydi. Avea’nın rakamları mobil pazarda rasyonelleşmeye işaret etse de henüz sürdürelebilir bir iyileşmeden bahsedebilmek için erken.

Hiç yorum yok: