2 Şubat 2012 Perşembe

Teknin Analiz - Albaraka Türk

Hissede uzun vadeli alçalan hareket içinde Ocak ayı ortasında 1.40 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan toparlanma hareketi devam etmektedir. Teknik açıdan ilk önemli direnç noktası olarak orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 1.75 seviyesi izlenebilir. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerine bakıldığında, hissede 1.40 seviyesinden başlayan yükselen hareketin teknik olarak sürmesi, ilk etapta 1.75 seviyelerinin test edilmesi beklenebilir. Ana direnç noktası olarak takip ettiğimiz bu seviyenin aşılması, hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulmasını, diğer bir ana direnç noktası olan uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 1.93 seviyesine doğru hareketlenmesini sağlayacaktır. 1.80, 1.84 ve 1.87 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.40 seviyesinden başlayan yükselen hareketin daha orta vadeye yayılmaya başlayabilmesi için ise, 1.93 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 2.04 seviyeleri ile 2.32 seviyeleri gösterilebilir.
 
Hissede yaklaşık üç haftadır takip ettiğimiz yükselen hareket içinde 1.93 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, teknik anlamda yukarı hareketin kısa vadeli kalacağının, uzun vadeli alçalan hareket içinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Dolayısıyla, hissede kısa vadeli yükselen hareket içinde 1.93 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vade için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.66 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.60, 1.55, 1.50 ve 1.46 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak da 1.40 seviyesi takip edilebilir. Kısa vadede 1.93 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlaması halinde ise, teknik olarak 1.40 seviyesine doğru yeni bir yönelimin başlayacağı düşünülebilir.

Hiç yorum yok: