7 Şubat 2012 Salı

Teknik Analiz - Aygaz

Kısa vadeli yükselen hareket içinde bulunan hissede, ilk önemli  direnç noktası olarak 9.28 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli direnç noktaları 9.40, 9.60 ve 9.72 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 9.96 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hissede 9.28 seviyesinden başlayan yükselen hareketin sürmesi, önümüzdeki süreçte ilk etapta 9.96 seviyelerinin test edilmesi beklenebilir.
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 9.96 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 10.00-10.40 bandı ile 11.10 seviyeleri hedeflenebilir.
Kısa vadeli yükselen hareket içinde 9.96 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik olarak hisse üzerinde realizasyon baskısının artmaya başlayacağının, yeni bir düzeltme hareketi içine girileceğinin önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle, hissede 9.96 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyon için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyn için sırasıyla 10.40 ve 11.10 seviyeleri takip edilebilir.
Hissede ilk önemli destek noktası ise 9.00 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 8.90, 8.82 ve 8.76 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak da kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 8.38 seviyesi önemli bulunmakta, olası geri çekilmelerde de, bu trend desteğinin altına inilmediği sürece, düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalacağını, yükseliş eğiliminin korunacağını düşünmekteyiz.
Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 8.38 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 8.38 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop noktası olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: