10 Şubat 2012 Cuma

Teknik Analiz - Asya Katılım Bankası

Hissede uzun vadeli alçalan hareket içinde Ocak ayının ilk yarısında 1.52 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan kısa vadeli yükselen hareket devam etmektedir. İlk önemli direnç noktası olarak 1.90 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Diğer önemli direnç noktaları 1.94, 1.98 ve 2.04 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak ise uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.23 seviyesi önemli bulunmaktadır. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerinin yanında, son dönemde yaşanan alışlarla hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olması dikkate alındığında, 1.52 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.23 seviyelerinin test edileceği düşünülebilir.
Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.52 seviyesinden başlayan yükselen hareketin daha orta vadeye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.23 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 2.42 seviyeleri ile 2.70-3.05 bandı gösterilebilir.
Kısa vadeli yükselen hareket içinde 2.23 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik anlamda yükseliş hareketinin sınırlı kalacağının, uzun vadeli alçalan hareket içinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olacaktır. Dolayısıyla, hissede kısa vadeli yükselen hareket içinde 2.23 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vade için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.42, 2.70 ve 3.05 seviyeleri takip edilebilir.
Hissede önemli destek noktaları ise 1.80, 1.75 ve 1.72 seviyelerindedir. 1.72 seviyesinin aynı zamanda ana destek noktası haline geldiğini görmekte, 2.23 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlaması durumunda ise, teknik olarak satışların ilk etapta 1.72 seviyesine yaklaştıkça durulacağını düşünmekteyiz.
Kısa vadeli yükselen hareket 1.72 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Bu nedenle, geri çekilmelerde 1.72 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir. Bu seviyenin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin düzeltme hareketleri olarak kalacağı, yükseliş eğiliminin korunacağı düşünülmelidir.

Hiç yorum yok: