16 Şubat 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Aksigorta

Kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, önemli direnç noktaları olarak 1.71, 1.73 ve 1.77 seviyeleri takip edilebilir. Ocak ayının en yüksek seviyesi olan 1.77 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Teknik göstergelerin olumlu sinyalleri hissede kısa vadeli yükselen hareketin süreceğe, önümüzdeki süreçte ilk etapta 1.71-1.77 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceğine işaret etmektedir.
 
Ana direnç noktası olarak izlediğimiz 1.77 seviyesinin aşılması, kısa vadeli yükselen hareketin teknik açıdan daha uzun süreye yayılmaya başlamasını sağlayacaktır. Hareketin bu yönde olması durumunda, sırasıyla 1.97 seviyeleri ile 2.00-2.17 bandı hedeflenebilir.
Kısa vadeli yükselen hareket içinde 1.77 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, hisse üzerinde realizasyon baskısının artmaya başlayacağının, yeni bir düzeltme hareketi içine girileceğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, hissede 1.77 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyon için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da düşünülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 1.97 ve 2.17 seviyeleri takip edilebilir.
Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.62 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.58, 1.55 ve 1.50 seviyelerindedir. Kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 1.50 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak olarak ön plana çıkmakta, olası geri çekilmelerde de, bu trend desteğinin altına inilmediği sürece düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalmasını, yükseliş eğiliminin korunmasını beklemekteyiz.
Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 1.50 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 1.50 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: