3 Şubat 2012 Cuma

Teknik Analiz - Aksigorta


Hissede 1.39 seviyelerinden başlayan, yaklaşık bir aydır takip ettiğimiz yükselen hareket devam etmektedir. Teknik açıdan önemli direnç noktaları olarak 1.68, 1.73 ve 1.77 seviyeleri izlenebilir. Ocak ayının en yüksek seviyesi olan 1.77 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Orta vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerine bakıldığında, hissede 1.39 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, önümüzdeki süreçte teknik olarak 1.77 seviyelerinin test edileceği söylenebilir. Bu bölgenin aşılması, hissede bir aydır etkili olan yükselen hareketin daha uzun süreye yayılmaya başlamasını sağlayacaktır. Hareketin bu yönde olması durumunda, hedef olarak sırasıyla 1.92 seviyeleri ile 2.00-2.17 bandı gösterilebilir.

Kısa vadeli yükselen hareket içinde 1.77 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, hisse üzerinde realizasyon baskısının artmaya başlayacağının, yeni bir düzeltme hareketi içine girileceğinin göstergesi olacaktır. Bu nedenle, hissede 1.77 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyon için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.59 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.56, 1.50 ve 1.46 seviyelerindedir. 1.46 seviyesi de aynı zamanda ana destek noktası olarak önemli bulunmakta, olası geri çekilmelerde de, bu seviyenin altına inilmediği sürece düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalacağını, yükseliş eğiliminin korunacağını düşünmekteyiz.

Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 1.46 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 1.46 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop noktası olarak da takip edilebilir.

Hiç yorum yok: