6 Şubat 2012 Pazartesi

Şirket Haberleri


Coca-Cola İçecek (CCOLA) Güney Irak’taki yatırımlarını geliştirmek amacı ile iştiraki Waha Beverages’in %24 hissesini 4,248 Euro bedelle bir grup şirketine satarken, Waha Beverages Irak’ta yerleşik Al Waha şirketinin %85 hissesini 133.75 milyon USD bedelle almak için sözleşme imzalamıştır. Coca-Cola İçecek ödemenin finansmanı için Waha Beverages’ın yapacağı sermaye artırımına %76 iştirak oranıyla katılacak olup, yeni alınan şirketteki dolaylı payı da %65 olacaktır.

TAV Havalimanları Holding (TAVHL) yaklaşık %40 hissesini almak için Fransız inşaat ve taahhüt şirketi Vinci ve Carlyle Group ile beraber hareket eden Qatar Investment Authority'nin görüşmeler yaptığı ve en güçlü aday olduğuna yönelik haberler basında yer aldı. Şirketin toplam değerinin yaklaşık 2 milyar dolar üzerinden hesaplanacağı tahmin ediliyor. (Reuters)

Akfen Holding (AKFEN); TAV Havalimanları ya da TAV Yatırım hisselerinin satışıyla ilgili değerleme ve teklif alma sürecinin devam ettiğini, açıklanacak bir durum olmadığını açıkladı. 

Petkim (PETKM); ÖİB’nin Petkim sermayesinin %10.32’sine karşılık gelen kamu hissesinin satış yöntemi ile özelleştirilmesi için ilanlar verildi. İhalede son teklif verme tarihi 20 Mart olarak belirlendi.

Asya Katılım Bankası (ASYAB); %97,99 oranında iştirak ettiği Asya Emeklilik ve Hayat’a Hazine Müsteşarlığı tarafından faaliyet ruhsatı verildi.

Trabzonspor (TSPOR); SPK 2010 yılında temettü dağıtmadığı için Trabzonspor’a 34.340 lira para cezası verdi ve hissedarların temettü dağıtılmasına engel olan şirket yönetim kurulu üyelerinden zararlarını talep edilebileceğine karar verdi.

Hiç yorum yok: