17 Şubat 2012 Cuma

Güne Başlarken... Haber Başlıkları

  • MOODY'S, JAPONYA'NIN KREDİ NOTUNA İLİŞKİN OLARAK 24 ŞUBAT'TA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK
Moody's, Japonya'nın kredi notunu nasıl belirlediği konusundaki; sorulara yanıt vermek için 24 Şubat tarihinde toplantı düzenleyecek.; Toplantıya Moody's Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Byrne; katılacak.
  • YUNANİSTAN, KURTARMA YARDIMINDA AĞIR ŞARTLAR İLE KARŞI KARŞIYA- FT
Financial Times'ın haberine göre Yunanistan, 130 milyar Avro; büyüklüğündeki ikinci kurtarma yardımı karşılığında bugüne kadar; benzeri görülmemiş şartlarla karşı karşıya kalacak.; FT'nin verdiği bilgiye göre Yunanistan'ın kurtarma yardımı; fonlarını harcama kabiliyeti kontrol altına alınacak, bunun yanı; sıra Yunanistan'ın 9-12 aylık dönemdeki borçlarını ödemek için; yeterli miktarda nakit her sürekli olarak bir yeddiemin hesapta; tutulacak. Eğer bu hesaptaki para, 9-12 aylık borç ödemesini; karşılayacak düzeyin altına iner ise Yunan hükümeti buraya para koyacak.; FT'nin haberine göre ayrıca kurtarma yardımı anlaşması; kalıcı bir şekilde uluslararası izlemede olacak ve bu çerçevede; Atina'da kalacak uzmanlar Yunan hükümetinin harcama kararlarını; gerçek zamanlı olarak izleyecekler.; Avro Bölgesi maliye bakanlarının kurtarma anlaşmasını Pazartesi; günü onaylamaları halinde Yunanistan'a hemen 24 öncelikli görev; verilecek ve bunların ay sonuna kadar tamamlanması istenecek.
  • YUNAN HÜKÜMETİ, EUROGROUP'UN KURTARMA YARDIMINI ONAYLAMASINI BEKLİYOR
Yunanistan hükümet sözcüsü Pantelis Kapsis yaptığı açıklamada,; Yunan hükümetinin Avro Bölgesi'Ndeki ortaklarının 130 milyar Avro; büyüklüğündeki kurtarma yardımını onaylamasını beklediğini söyledi.; Basın toplantısı düzenleyen Kapsis yaptığı açıklalamada,; "Müzakereler pürüzsüz şekilde ilerliyor. Eurogroup'un yeşil ışık; yakmasını ve ardından prosedürlerin başlamasını bekliyoruz" diye; konuştu.

Hiç yorum yok: