10 Ocak 2012 Salı

Teknik Analiz - Sabancı Holding

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket devam etmektedir. Teknik açıdan önemli destek noktaları 5.24, 5.18 ve 5.10 seviyelerindedir. 2011 yılının en düşük seviyesi olan 5.10 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak etkili olacaktır. Geçen hafta ortasından beri yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 5.10 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 5.78 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu seviyenin aşılması, hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulmasını, diğer bir ana direnç noktası olan 6.20 seviyesine doğru hareketlenmesini sağlayavaktır. Ara direnç noktaları olarak 5.48, 5.60 ve 5.72 seviyeleri takip edilebilir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 5.10 seviyesinin üzerindeki yukarı hareketlerin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketine dönüşebilmesi için ise 6.20 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu durumda, hedef olarak 6.94 seviyeleri gösterilebilir.
 
Hissede 5.10 seviyesinin üzerinde yaşanacak yukarı hareketlerde, 6.20 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, teknik anlamda yükselişlerin sınırlı kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde orta vadeli alçalan trend baskısının süreceği söylenebilir. Dolayısıyla, hissede 6.20 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir.
 
Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde 5.10 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyesindeki desteğin bozulması ise, düşüş hareketinin daha uzun süreye yayılmaya başlamasına neden olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 5.10 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da izlenebilir.

Hiç yorum yok: