19 Ocak 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Emlak Konut GMYO

Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde Ocak ayının ilk yarısında yoğunlaşan satışlarla 1.85 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yeni bir toparlanma hareketi görmekteyiz. Teknik açıdan ilk önemli direnç noktası olarak 2.07 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli direnç noktaları 2.10, 2.20 ve 2.29 seviyelerindedir. Orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.29 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hissede 1.85 seviyesinden başlayan yükselen hareketin sürmesi, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.07-2.29 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edilmesi beklenebilir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.29 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 2.63 seviyeleri ile 2.84 seviyeleri gösterilebilir.

2.29 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik olarak 1.85 seviyesinden başlayan yükselen hareketin sınırlı kalacağının, hisse üzerinde orta vadeli alçalan hareketi içinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olacaktır. Dolayısıyla, 2.29 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda realizasyon için fırsat olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.63 ve 2.84 seviyeleri takip edilebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.99 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.94, 1.90 ve 1.85 seviyelerindedir. 1.85 seviyesinin aynı zamanda ana destek noktası haline geldiği görülmektedir. Hissede toparlanma hareketlerinin sınırlı kalması, satış baskısının yeniden artmaya başlaması durumunda ise, satışların 1.85 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği düşünülebilir.

Hiç yorum yok: