10 Ocak 2012 Salı

İMKB KAP Haberleri;


·         Mensa, ile hakim ortağı Ulutaş Tekstil birleşiyor... Şirketin mali yapısının ve öz kaynaklarının kuvvetlendirilmesi, yeni yatırım sahalarının çeşitlendirilmesi, grup şirketlerinin reorganizasyonu yoluyla verimlilik sağlanması amaçları ile daha önceden kamuya duyurulmuş olan; Şirket ile hakim ortağı Ulutaş Tekstil’in birleşme işlemlerine yeniden başlanmasına ve Şirketlerin 31.12.2011 tarihli mali tablolar üzerinden birleştirilmesine; bu amaçla gerekli kanuni prosedürlerin başlatılmasına karar verildiği bildirildi. %99.9 hissesi Mensa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulutaş’a ait olan Ulutaş Tekstil’in, 135.5 mn TL ödenmiş sermaye ve son mali tablolarına göre 144 mn TL civarında aktif değere sahip olduğu belirtildi.


·         Koza Anadolu Metal, Teck Madencilik ile ortaklık sözleşmesi imzaladı... Şirket ile Teck Resources Limited'in iştiraki olan Teck Madencilik (Teck) arasında Giresun'da yer alan Konaklı Projesi'nin geliştirilmesi amacıyla bir ortaklık sözleşmesi imzalandığı, anılan sözleşme çerçevesinde Konaklı Projesi'nin geliştirilmesi amacıyla Koza Grubu'nun %60, Teck'in ise %40 oranında iştiraki ile Konaklı Metal Madencilik A.Ş.’nin kurulduğu, Koza Altın İşletmeleri'nin Konaklı Bakır Projesi'ne ilişkin haklarının Şirkete devredildiği, ayrıca 50 bin TL sermayeli Konaklı Metal Madencilik paylarının 29.5 bin TL nominal değerli kısmı da Koza Altın İşletmeleri'nden Şirkete devredildiği, bu devir karşılığında, Konaklı Projesinde üretime geçilmesi durumunda cirodan Şirkete düşen payın %4'ü oranında Koza Altın İşletmeleri'ne gelir payı verileceği, Şirketin Konaklı Projesi'nin işletmecisi olacağı bildirildi.


·         Metem Enerji ve Tekstil, hisselerinin azami %5’ine kadar alım yapacak... Şirket, hisse senedinin aşırı fiyat hareketlerine maruz kalmasının önüne geçilmek üzere  hisselerinden piyasa şartlarına göre Şirket paylarının en fazla % 5'ini kapsayan 5.6 mn adet hissenin Şirket gelirlerinden karşılanmak suretiyle azami 5 mn TL fon ayrılarak gerektiğinde geri alınmasında yarar görüldüğü ve ilk yapılacak Genel Kurul toplantısında Genel Kurulun bilgisine sunmak kaydıyla Şirket hisselerinin azami % 5'inin 11.01.2012 tarihinden itibaren gerek görüldüğünde geri alınmasına karar verdiğini bildirdi.
 

·         Altınyağ Kombinaları, Bunge Gıda’ya olan borcunun tamamını ödedi... Şirket’in, Bunge Gıda ile imzalanan "Mutabakat, Fesih ve Borç Tasfiye Sözleşmesi"ne istinaden, ilgili sözleşmenin peşin ödenerek kapatılmasına ilişkin 09.01.2012 tarihinde 2.5 mn dolar ödeme gerçekleştirildiği, ödeme ile akdedilen sözleşme kapsamında borcun tamamının kapatıldığı, ödemeye istinaden Bunge Gıda nezdinde bulunan Türkiye Finans Katılım Bankası 04.11.2012 vadeli, 350 bin dolar tutarındaki Teminat Mektubunun 09.01.2012 tarihinde iade edileceği, Bunge Gıda’nın şirketin tapu kayıtları üzerinde bulunan toplam 7 mn TL'lik ipotekleri 3 işgünü içerisinde kaldırılacağı bildirildi. Ayrıca, Vakıflar Bankası'nın, Şirket’in tapu kayıtları üzerinde bulunan 5 mn TL tutarındaki ipoteğinin kaldırılması için gerekli işlemleri başlattığını bildirdi...
 

·         Latek Lojistik, Ambarlı II.etap yatırımlarını tamamladığını ve faaliyete geçtiğini bildirdi...
 

·         Güler Yatırım Holding, Ada Menkul Değerler’in SPK Alım Satım Aracılığı Yetki Belgesi satışına ilişkin ihale teklifini teslim etti... Şirket, bugün saat 11.00’da ihaleye katılacağını bildirdi.
 

·         Favori Dinlenme Yerleri, 2011/9 aylık ara dönem Mali Tablolarında maddi hata yapıldığını bildirdi... Şirket, kur farkı giderleri 6.2 mn TL alınması gerekirken maddi hataya dayalı olarak 21.8 mn TL alındığı, sehven yapılan bu yanlışlığın mali tablolarda dönem net karının ve bilançonun olumsuz etkilenmesine yol açtığını bildirdi.
 

·         Çbs Printaş, Katoforez boyalarının Türkiye’de üretilmesi işini üstlendi... ÇBS Printaş, Türkiye'de yerleşik Toyota Motor Europe Adapazarı Fabrikası'ndaki otomobil üretimleri için gerekli olan tüm gövde katoforez boyalarının Türkiye'de üretilmesi işini üstlendiğini, halen devam etmekte olan diğer OEM boyaların üretim ve satışında olduğu gibi sözkonusu boyaların üretim ve satışı işinin de Nippon Paint Co. (Japonya) ve Nippon Paint Boya Sanayi ile olan know - how ve satış işbirliği anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirileceğini, sözkonusu boyaların fiilen üretim ve satışına 2012 yılının 2. Yarısından itibaren başlanacağını bildirdi.
 

·         Fenerbahçe, Alper Potuk ile görüşmelere son verdiğini bildirdi...

·         İdealist GYO, portföyünde bulunan İstanbul-Ümraniye’deki 4+1 daireyi 470,2 bin TL+%1 KDV bedelle peşin sattı...


·         Akfen Holding, 30 bin adet payı geri aldığını bildirdi...

Hiç yorum yok: