9 Ocak 2012 Pazartesi

İMKB KAP Haberleri


·         Bağfaş, 3 bin tonluk gübre siparişi aldı… Bağfaş, KEYTRADE firmasından İspanya'ya ihraç edilmek üzere toplam tutarı 1.6 mn dolar olan 3 bin ton Di Amonyum Fosfat Gübresi siparişi aldığını, sevkiyatın Ocak ayında yapılacağını ve ödemenin 60 gün vadeli olduğunu bildirdi.


·         Altınyağ Kombinaları, bağlı ortaklığı Gürtaş Tekstilbank’a kredi borcunu ödedi… Şirket, bağlı ortaklığı Gürtaş’ın Tekstilbank-İzmir Şubesi nezdinde bulunan 1.1 mn TL ve 126 bin dolar tutarındaki kredi anapara ve faiz borçlarının 06.01.2012 tarihi itibariyle kapatıldığını bildirdi. Ayrıca Tekstilbank A.Ş.'den kullanılmış olan kredi tutarları karşılığı Gürtaş’ın tapu kaydına koymuş olduğu 2 mn TL tutarındaki ipotek kaydının kaldırılması ile ilgili gerekli müracaatın yapıldığı ve ipoteğin kaldırılması ile ilgili sürecin başlatıldığı belirtildi.
 

·         Mustafa Yılmaz YO, sermaye azaltımı ve beraberinde yapılacak sermaye artırımı için SPK’ya başvurdu… Şirket daha önce 4 mn TL tutarında sermaye azaltımı yapılmasına ve eşanlı olarak 9 mn TL tutarında sermaye artırımı yapılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Şirket, 31.12.2010 tarihli yıllık finansal tablolarında yer alan 3.1 mn TL tutarındaki geçmiş yıl zararlarından ve 476.3 bin TL tutarındaki dönem zararından kaynaklanan toplam 3.6 mn TL tutarındaki bilanço açığının kapatılması ve sermaye yapısının güçlendirilmesi ile ilgili olarak Bilirkişi Raporu ile sermaye azaltımı, beraberinde yapılacak sermaye artırımı ve ana sözleşme değişiklikleri için hazırladığı başvuru dosyasını SPK’ya gönderdiğini bildirdi.
 

·         RHEA GSYO, OEP RHEA Turkey Tech BV'deki 37 adet payın devri gerçekleşti… Şirket, bağlı ortaklığı OEP RHEA Turkey Tech BV'de sahip olduğu 3.602 payın 37 adedinin, 146.5 bin dolar bedel karşılığında, Netaş A.Ş. üst yönetiminde bulunan 4 adet üst yöneticiye devredildiğini, bu işlemler sonucunda, OEP RHEA Turkey Tech BV'deki pay oranının %19,79'a düştüğünü, söz konusu devir işleminin, dolar bazında yatırım maliyeti üzerinden gerçekleştirildiğini bildirdi.
 

·         Ege Endüstri, Almanya'da yerleşik Neapco Europe GmbH ile '' niyet mektubu '' imzaladı… Niyet mektubunun kapsamının, Türkiye'deki otomotiv sanayi için bazı ''aktarma organı'' parçaları ve sistemlerinin birlikte üretimi ile ilgili olanakları araştırmak olduğu bildirildi.
 

·         Cosmos Yatırım Ortaklığı, imtiyazlı hisseler için Hisse Devir Sözleşmesi imzalandı… Şirkette A grubu imtiyazlı pay sahibi Sinan Bilgin’in, sahibi bulunduğu 600 adet A grubu imtiyazlı hisseleri SPK’dan gerekli izinlerin alınması şartına bağlı olarak Ufuk Süsoy'a devretmek için 06.01.2012 tarihinde Hisse Devir Sözleşmesi imzaladığı bildirildi.
 

·         Emlak Konut GYO, kısmi yapı ruhsatlarını aldı… Şirket, "İstanbul Ataşehir Doğu Bölgesi 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında 308 adet konutun kısmi Yapı Ruhsatlarını 05.01.2012 tarihinde aldığını, tamamının alınması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.


·         AFM, “AFM 328 Sinemaları”nın faaliyete başladığını bildirdi… AFM ile PEKİNTAŞ arasında imzalanan Yönetim Sözleşmesi kapsamında, PEKİNTAŞ tarafından işletilecek ve AFM’nin franchise noktası olarak, Osmaniye’de yer alan 5 salon ve 536 koltuk kapasiteli "AFM 328 Sinemaları"nın faaliyetine başladığı bildirildi.
 

·         Tesco Kipa, Kırklareli’de mağaza açtı…
 

·         Fenerbahçe, futbolcu Özgür Çek ile sözleşme imzaladı… Fenerbahçe, futbolcu Özgür Çek ile 2014-15 sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını, sözleşme çerçevesinde garanti ücretleri 2011-12 sezonunun kalanı için 500 bin TL, 2012-13 sezonu için 1.1 mn TL, 2013-14 sezonu için 1.2 mn TL ve 2014-15 sezonu için 1.3 mn TL olduğunu bildirdi.

Hiç yorum yok: