5 Ocak 2012 Perşembe

İMKB Bugün İçin Beklenti

Son günlerde bültenimin bu bölümünde İMKB30 spot endeks için 62000 - 62500 seviyesinin önemini defalarca dile getirdim. Zira yukarıdaki grafikte de görülebileceği gibi kısa vadeli hareketli ortalamalar bu seviyede kesişmeye başladı. Yani kısa vadede maliyetler bu seviyede birikme gösteriyor. Bu nedenle bu seviyenin altına inilmesi yönünde inancın hakim olması satış; üzerine çıkılması yönünde inancın hakim olması da alış dalgası getirecektir. Bu gelecek dalganın çok sert olacağını; aşağı yönde 58000, yukarıda ise 67000’i hedefleyebileceğini de sürekli yazıyorum.


Önceki gün 62500’ün yüksek hacimle geçilmesi yukarı yönde hareketin süreceğine dair bir teknik görüntü verse de dün yaşanan satış dalgası ile 62000 seviyesindeki uzun vadeli düşen kanal alt bandına değin ani bir düşüş yukarı yöndeki beklentilerin olasılığını azaltıcı bir görüntüye neden oldu.


Uzun lafın kısası, demek istediğim; İMKB30 spot endeks buralarda taban yaparak yükseliş denemesi içerisinde mi yoksa sert düşüşe mi hazırlanıyor bunu belirleyecek olan 62000-62500 aralığı olacaktır. Bu seviyenin altında ya da üstünde kalınması hareketin devamı açısından öncü bir sinyal olacağından; panik değil ama teyakkuz halinde piyasanın seyrinin netleşmesini beklemekte fayda var.

Hiç yorum yok: