14 Mart 2016 Pazartesi

VİOP Teknik Bülteni 14/03/2016

Endeks kontratlarının yeni haftaya Ankara'da dün akşam yaşanan terör saldırısının etkisi ile zayıf başlamasını bekliyoruz. Ancak yurtdışı borsalarda haftaya başlarken gözlenen yükselişlerin satışları sınırlacağını, kontratlarda geçtiğimiz hafta boyunca etkili olan yükseliş eğiliminde bir bozulma olmayacağını, gün içinde alışların güçleneceğini tahmin ediyoruz.

İçeride bugün önemli bir veri akışı olmaması nedeni ile gün içinde ağırlıklı dışarıya bağlı hareketler olacağını düşünüyoruz. Bu hafta yarın  sabah BOJ toplantısı, Çarşamba günü FED toplantısı (faizlerde değişiklik beklenmiyor), Perşembe günü BOE toplantısı önemli olacak. Ayrıca Suriye konusunda bugün Cenevre'de yeniden başlaması beklenen görüşmeler de yakından izlenecektir.


Özellikle FED'in ABD ekonomosi ve yeni bir faiz artırımının zamanlaması ile ilgili vereceği mesajlar bu hafta piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak gözükmektedir. FED'den piyasalarda ağırlıklı Aralık 2016 olarak fiyatlanan yeni bir faiz artırımı konusunda beklentileri değiştirecek bir açıklama gelmemesi global tarafta borsalarda son bir aydır gözlenen yükseliş trendinin sürmesini sağlayacaktır. Faiz artırımı beklentilerini öne çekecek açıklamalar özellikle gelişen ülke piyasalarında, dolayısıya BIST'te yeni bir düzeltme sürecinin başlamasına neden olabilir.

Nisan kontratında bugünkü ilk destek noktası 97,000 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 96,400 ve 95,700 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde etkili olacak satışların teknik açıdan 95,700 seviyesine yakın kısa vade için dengeleneceğini düşünmekteyiz. Bir aydır etkili olan yükselen hareket 95,700 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır.

Bugünkü direnç noktaları ise 98,350 ve 99,000 seviyelerindedir. Kontratta düşüşlerin sınırlı kalmaya devam etmesi, Şubat ayı ortasından beri etkili olan yükselen hareketin sürmesi durumunda da, 97,500 seviyesinin üzerinde, önümüzdeki süreçte 99,000 seviyelerini test edileceğini tahmin etmekteyiz.

Nisan kontratında 95,700 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketleri içinde kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak 95,700 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasını, kontratın yeni bir satış dalgası içine girmesini beklediğimizden, bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 93,600 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 99,000 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 98,350 seviyesine doğru oluşabilecek hareketler takip edilebilir. Yukarı hareket içinde 99,000 seviyesinin aşılması halinde ise, yükseliş eğiliminin sürmesini beklediğimizden, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 101,000 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: