15 Mart 2016 Salı

VİOP Teknik Analizi 15/03/2016

Endeks kontratlarının bugün güne yurtdışı borsalarda gözlenen düşüşlerin etkisi ile hafif aşağıda başlamasını bekliyoruz.  Ancak geri çekilmenin sınırlı olacağını, gün içinde kontratların toparlanacağını, son bir aydır etkili olan yükseliş trendinin korunacağını tahmin ediyoruz. Asya borsalarında güne başlarken %0,8 dolayında düşüşler var. ABD endeksleri vadeli tarafta %0,2 dolayında aşağıda. Avrupa borsalarının da güne %0,3 dolayında aşağıda başlaması bekleniyor.

Yarınki FED toplantısı (faizlerde bir değişiklik beklenmiyor), Perşembe günkü BOE toplantısı da önemli görülmektedir. FED öncesinde global tarafta endekslerde önemli bir hareket beklenmemektedir. ABD'de bugün açıklanacak Şubat ayı perakende satışlar ve ÜFE verileri de yakından izlenecektir.


FED'in ABD ekonomosi ve yeni bir faiz artırımının zamanlaması ile ilgili vereceği yeni mesajlar haftanın kalan süresinde piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak gözükmektedir. FED'den piyasalarda ağırlıklı Aralık 2016 olarak fiyatlanan yeni bir faiz artırımı konusunda beklentileri değiştirecek bir açıklama gelmemesi durumunda global tarafta borsalarda son bir aydır gözlenen yükseliş trendinin süreceği düşünülmektedir. Faiz artırımı beklentilerini öne çekebilecek açıklamalar özellikle gelişen ülke piyasalarında, dolayısıya BIST'te yeni bir düzeltme sürecinin başlamasına neden olabilir.

Nisan kontratında bugünkü ilk destek noktası ise 97,800 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 97,000 ve 96,400 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde etkili olacak satışların, teknik açıdan 96,400 seviyesine yakın kısa vade için dengeleneceğini düşünmekteyiz. Bir aydır etkili olan yükselen hareket 96,400 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır.

İlk direnç noktası ise 99,000 seviyesindedir. Diğer direnç noktaları 100,000 ve 101,100 seviyelerindedir. Kontratta düşüşlerin sınırlı kalmaya devam etmesi, Şubat ayı ortasından beri etkili olan yükselen hareketin sürmesi halinde de, 97,500 seviyesinin üzerinde, önümüzdeki süreçte 99,000 seviyelerini test edileceğini tahmin etmekteyiz. Bist üst hedef olarak 101,100 seviyesi gösterilebilir.

Nisan kontratında 96,400 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketleri içinde kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak 96,400 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasını, kontratın yeni bir satış dalgası içine girmesini beklediğimizden, bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 94,600 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 99,000 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak bu seviyeye doğru oluşabilecek hareketler takip edilebilir. Yukarı hareket içinde 99,000 seviyesinin aşılması halinde ise, yükseliş eğiliminin sürmesini beklediğimizden, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 101,100 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: