25 Mart 2014 Salı

Günlük Teknik Analiz


Hafta başında satıcılı bir seyir gördüğümüz BIST'in, bugün de güne zayıf başlamasını, Pazar günkü yerel seçimler öncesi içeride siyasi tansiyonun yüksek seyrediyor olmasının, Suriye sınırında artan gerginliğin olumsuz etkilerinin sürmesinin beklemekteyiz. Aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, gün içinde teknik nedenlerden dolayı zayıf yukarı atakların olması beklenebilir
 
Ancak siyasi tarafta yüksek seyreden tansiyonun baskısının bugün de sürmesini, BIST’te yukarı hareketleri kısa süreli kalmaya devam etmesini beklemekteyiz. Bundan dolayı, BIST'te yukarı hareketlerin mevcut pozisyonlarda satıp, daha aşağı seviyelerden almak için fırsat olarak kullanılması yönündeki tavsiyemiz devam etmektedir.
 
BIST'te geçen hafta içinde 66023 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan alçalan hareket içinde ana destek noktası olarak 63000 seviyesini izlemekteyiz. Piyasa üzerinde Cuma gününden beri artan satış baskısının sürmesi halinde, teknik açıdan ilk etapta 63000 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden yukarı yönlü yeni hareketlerin oluşması beklenebilir. Bu nedenle, endekste 63000 seviyesine stop loss konularak, geri çekilmelerin tepki hareketlerinden faydalanmak için ilk etapta alış fırsatı olarak değerlendirilebileceği söylenebilir.  
 
Alçalan hareket içinde 63000 seviyesindeki desteğin bozulması, geri çekilme hareketinin daha uzun süreye yayılmasına, endekste 61100-60000 bandına doğru yeni bir yönelimin başlamasına neden olacaktır. Hareketin bu yönde olması durumunda, 63000 seviyesine doğru sarkmalarda alınacak pozisyonların kapatılmasını, tepki hareketlerinden faydalanmak amacıyla yeni alış için sırasıyla 61100 ve 60000 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini tavsiye etmekteyiz.
 
Ana direnç noktası olarak ise 67000 seviyesi ön plana çıkmakta, yukarı yönlü ataklarda da geçen haftanın ilk yarısında olduğu gibi ilk etapta 67000 seviyesine doğru yeni bir hareketlenme yaşanacağını düşünmekteyiz.
 
Endeksin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için de 67000 seviyesinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, endekste daha orta vadeli hedef olarak 70000-72500 bandı gösterilebilir.
 
Göstergelerin olumsuz sinyalleri 67000 seviyesinin aşılmasının kısa vade için güç olacağını, piyasa üzerinde orta vadeli alçalan hareket içinde bu seviyeye yakın satış baskısının yeniden artacağını göstermektedir. Bundan dolayı, endekste 67000 seviyesine hareketlerin de mevcut pozisyonlarda geri çekilme hareketleri içinde daha aşağıdan almak için satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz.

Hiç yorum yok: