19 Şubat 2014 Çarşamba

ECILC, ECZYT Raporu 19 Şubat 2014



ECILC: Hissede kısa vadeli yükseliş trendi var. Teknik olarak hedef 2.30, stop loss ise 2.16.

ECZYT: Hissede kısa vadeli yükselen hareket var. 5.40 önemli direnç, 5.02 stop loss.




  • Hem Eczacıbaşı İlaç hem de Eczacıbaşı Yatırım Holding holding yapısında olduğu için vergi dairesine gönderdikleri rakamlar SPK’ya gönderecekleri konsolide rakamlar için gösterge olmamakta.
  • Eczacıbaşı İlaç bilançosundaki 462 mln TL değerinde döviz fazlası nedeniyle TL’nin değer kaybından son çeyrekte olumlu etkilenecektir. Eczacıbaşı Yatırım Holding’in bilançosunda ise sadece 23 mln TL döviz fazlası bulunuyor.
  • Eczacıbaşı grubu şirketlerinin ortaklık yapısı karışık. ECILC ve ECZYT’de Eczacıbaşı Holding hisseleri bulunuyor. Ayrıca ECZYT’in elinde de ECILC hisseleri bulunuyor. Son dönemde piyasadan Eczacıbaşı Holding’in ECZYT hisseleri aldığını ve Eczacıbaşı Yatırım Holding (ECZYT)’in de ECILC hisseleri satın aldığını görüyoruz.

  • Eczacıbaşı İlaç (ECILC) fiilen üretim yapmıyor, gayrimenkul geliştirme faaliyeti yapıyor. Ayrıca holding yapısı içinde iştirakleri sağlık, tüketim ürünleri, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteriyor. ECILC için gayrimenkul faaliyetleri belirleyici oluyor.
  • Eczacıbaşı İlaç (ECILC) ve Eczacıbaşı Holding’in ortak olarak Ormanada konut projesi var. Toplam 200 mln EUR yatırım ile bu projeden 40 mln EUR net kar hedefleniyor.
  • Hisseleri halka açık olmayan Eczacıbaşı Holding’in Kartal’da 318 dönüm büyüklüğünde büyük bir arazisi bulunuyor. Kısa vadede olmasa da holding bu arazi üzerinde ilerleyen yıllarda karma bir proje geliştirmeyi planlıyor.
  • Eczacıbaşı Yatırım Holding (ECZYT) portföyünde bulunan en önemli varlıkları ise Eczacıbaşı İlaç (ECILC) ve Kartal’da büyük arazisi olan Eczacıbaşı Holding’in hisseleri. Bu şirketlerin özellikle gayrimenkul projeleri orta-uzun vadede ECZYT için de potansiyel oluşturabilir.
  • Eczacıbaşı Yatırım Holding’in (ECZYT) ayrıca Zeytinburnu’da 14 mln TL bilanço değerine sahip yatırım amaçlı gayrimenkulü (dokuz dönüm arazi ve üzerindeki Atlı Zincir İğne fabrika binası) bulunuyor. Bu arsa ile ilgili henüz bir proje planı bulunmuyor.

Hiç yorum yok: