9 Ocak 2014 Perşembe

İş Bankası C Teknik Analizi


Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde Aralık ayı sonuna doğru yoğunlaşan satışlarla 4,33 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yeni bir toparlanma hareketi gözlenmektedir.  Ana destek noktası olarak 4,40 seviyesi takip edilebilir. Ara destek noktaları olarak 4,57, 4,50 ve 4,47 seviyeleri izlenebilir.
 
Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, olası geri çekilmelerde 4,40 seviyesinin altına inilmediği sürece, toparlanma hareketinin devam etmesi, önümüzdeki süreçte ilk aşamada 4,78-4,92 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 4,40 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 
Olası geri çekilmelerde 4,40 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, yükseliş eğiliminin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 4,33 seviyesinden başlayan toparlanma hareketinin, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise ana direnç konumunda bulunan 4,92 seviyesinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 5,10-5,38 bandı ile 5,70 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 4,92 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,38 ve 5,70 seviyelerine oluşabilecek hareketler gözlenebilir.

 

Hiç yorum yok: