16 Aralık 2013 Pazartesi

Türk Hava Yolları Teknik Analizi

Kısa vadeli alçalan hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak 200 günlük hareketli ortalamanın ve fibonacci geri çekilme çizgisinin bulunduğu bölgeye denk gelen 6,86 seviyesini takip etmekteyiz. Ara destek noktaları olarak 7,10,  6,98 ve 6,90 seviyeleri izlenebilir.
 
Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların özellikle 6,86 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden önümüzdeki süreçte ilk aşamada 7,36-7,50 aralığına denk gelen direnç bölgesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 6,86 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz. Ara direnç noktası olarak hafta başında 7,28 seviyesi etkili olacaktır.

 
Alçalan hareket içinde 6,86 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, düşüşün daha uzun süreye yayılacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yukarı atakların yayılmaya başlayabilmesi için ise ana direnç noktası olarak etkili olacak 7,50 seviyesinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 7,96 ve 8,44 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,50 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,96 ve 8,44 seviyelerine oluşabilecek hareketler gözlenebilir.

Hiç yorum yok: