29 Nisan 2013 Pazartesi

Reuters Bankalar

Reuters’e göre, Euro-bölgesinin bitmeyen kamu borcu krizleri ve bankalara doğrudan yansıması ile yatırımcılar artık CEEMEA bölgesindeki bankaları tercih ediyor
Reuter’in haberine göre Türkiye’nin içinde bulunduğu CEEMEA (Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde en cazip hisseler bankalar. Bank of America Merrill Lynch fon yöneticileri anketi de global fonların finansal sektörde pozisyonları artırdığını onaylıyor. Henüz doymamış kredi pazarı, sağlam sermaye yapıları ve yüksek sermaye getirisi yüzünden yatırımcılar Euro-bölgesi bankalarından CEEMEA hisselerine göç ediyor.
Reuters’e göre, Euro-bölgesinin bitmeyen kamu borcu krizleri ve bankalara doğrudan yansıması ile yatırımcılar artık CEEMEA bölgesindeki bankaları tercih ediyor. MSCI Banka Endeksi geçen yılın %40 kazancını korurken, MSCI GOP Hisse Endeksi ise bu sene %5 değer yitirdi. HSBC baş GOP stratejisti John Lomax’a göre bölgemizde bir çok banka Euro-bölgesi merkezli rakiplerine göre çok daha iyi konumda.  Kredi talebi güçlü seyrini korurken iç talep görünümü de daha sağlıklı.
Silk Invest’ten Daniel Bromby’e göre önde gelen CEEMEA bankaları arasında bu sene %26 sermaye kazancı üretmesi  beklenen Halkbank da var. Halkbank halen 1.5 fiyat/defter değeri ile işlem görüyor.
Schroders adlı dev global fonun uzmanları da CEEMEA bankalarına ilgiyi doğrularken, UBS 2009 yılından bu yana ilk kez sorunlu kredilerin artacağı uyarısında bulundu.  Yatırım bankası,  banka hisselerini analiz etmenin zorluğunun da altını çizdi.

Hiç yorum yok: