29 Nisan 2013 Pazartesi

Bizim Toptan Teknik Analiz

Orta vade için trendi yukarı gördüğümüz hissede, ana destek noktası olarak Nisan ayının en düşük seviyesi olan 29,20 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Olası çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalmaya devam edeceğini, yükseliş eğiliminin korunacağını, orta vadeli hareket içinde önümüzdeki süreçte ilk etapta 30,60-31,30 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 29,20 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceği söylenebilir.
 
Hissenin 29,20 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, düşüş hareketinin daha uzun süreye yayılacağını, satış baskısının yoğunlaşacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları olarak 29,80 ve 29,50 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede yükseliş hareketinin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise ana direnç noktası olarak etkili olacak  31,30 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 32,70 seviyeleri ile 33,50 seviyeleri gösterilebilir. 
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 31,30 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 32,70 ve 33,50 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: