22 Mart 2013 Cuma

Vakıflar Bankası Teknik Analizi

Orta vade için trendi yukarı gördüğümüz hissede, ana destek noktası olarak 5,44 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Hisse üzerinde son dönemde etkili olan satış baskısının sürmesi durumunda, teknik açıdan 5,44 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden ilk etapta kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 5,84 seviyesine doğru bir toparlanma hareketi içine girileceği söylenebilir. Teknik göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 5,44 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Alçalan hareket içinde 5,44 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, hisse üzerinde satış baskısının yoğunlaşmaya başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları olarak 5,58 ve 5,50 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissenin son dönemde artan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise 5,84 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 6,02 seviyeleri ile 6,50 seviyeleri gösterilebilir.  5,70 ve 5,76 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,84 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 6,02 ve 6,50 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: