29 Mart 2013 Cuma

Albaraka Türk Teknik Analizi

Orta vade için trendi yukarı gördüğümüz hissede ana destek noktası olarak 1,83 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin sınırlı kalmaya devam edeceğini, yükseliş eğiliminin süreceğini, önümüzdeki süreçte ilk etapta 1,99 seviyesindeki ana direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz. Bundan dolayı, 1,83 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
1,83 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybetmeye başlayacağını, hisse üzerinde satış baskısının yoğunlaşacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. 1,92, 1,89 ve 1,86 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissede daha uzun süreli bir hareketin oluşabilmesi için ise 1,99 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Hareketin bu yönde olması durumda, hedef olarak sırasıyla 2,10-2,20 bandı ile 2,46 seviyeleri gösterilebilir. Ara direnç noktası olarak 1,96 seviyesi izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 1,99 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceği söylenebilir. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 2,10, 2,20 ve 2,46 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: