21 Şubat 2013 Perşembe

FMOC TOPLANTISINDA FED'İN VARLIK ALIMLARININ HIZINI DEĞİŞTİRMEYE HAZIR OLMASI GEREKTİĞİ TARTIŞILDI- TUTANAKLAR

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında FED'in; gevşek para politikasına ilişkin büyüyen tedirginliğin gündeme geldiği; ve FED'in istihdam piyasası normalleşmeden bu politikaları geri; çekmek zorunda kalabileceği tartışıldı.
 
29-30 Ocak tarihlerinde gerçekleştirien FOMC toplantısının dün; gece yayınlanan tutanaklarına göre bazı FOMC üyeleri, uygulanmakta olan; gevşek para politikasının finansal piyasalarda istikrarsızlığa; yol açabileceği ve gelecekte bu politikaları geri çekmenin daha zor; olabileceği endişelerini diye getirdiler.
 
FED, uygulamakta olduğu programların nasıl gittiği Mart ayında; yapılacak FOMC toplantısında değerlendirmeyi planlıyor.; Tutanaklara göre, FOMC üyelerinden bir çoğu FED'in varlık; alımlarının hızını, ekonominin nasıl performans gösterdiğine,; uygulanan programın maliyet ve fayda analizlerine bağlı olarak; değiştirmeye hazır olması gerektiğini ifade ettiler.
 
Bazı FOMC üyeleri, FED'in istihdam piyasası iyileşene kadar; devam edeceğini ifade ettiği tahvil alım programını küçültmesi; veya sona erdirmesi gerekebileceğini de dile getirdiler.
 
Tutanaklarda hangi üyelerin veya kaç üyenin tahvil alım; programının değiştirilmesi, küçültülmesi veya sona erdirilmesi; gerektiğini dile getirdiği konusunda net bir bilgi verilmedi.

Hiç yorum yok: