21 Şubat 2013 Perşembe

Doğuş Otomotiv Teknik Analizi

Hissede orta vadeli yükselen hareket içinde Şubat ayına başlarken 9,64 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 8,64 seviyesi takip edilebilir. Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergelerde geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller dikkate alındığında, satışların 8,64 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden "ikili dip" hareketi içinde ilk etapta 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 9,16 seviyesine doğru bir toparlanma eğilimi içine girileceği söylenebilir. Bu nedenle, 8,64 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Hissenin 8,64 seviyesindeki desteğinin bozulması durumunda, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeğini, hisse üzerinde son dönemde etkili olan satışların yoğunlaşmaya başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissenin son dönemde artan satış baskısından kurtulabilmesi, olası yukarı hareketlerin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 9,16 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Hareketin bu yönde olması durumunda, hedef olarak sırasıyla 9,40-9,64 bandı ile 10,00 seviyeleri gösterilebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 9,16 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 9,40, 9,64 ve 10,00 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: