25 Aralık 2012 Salı

Vakıflar Bankası Teknik Analizi

Hissede Aralık ayının ilk yarısında 4,99 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan kısa vadeli geri çekilme hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 4,24 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyallere bakıldığında, hisse üzerinde satışların teknik açıdan 4,24 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinde kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 4,76 seviyesine doğru bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 4,24 seviyesini stop loss kabul edip, hissede geri çekilme hareketi içinde yeni pozisyon alınmasını önermekteyiz.
 
Geri çekilmelerde 4,24 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareketin, daha orta vadeye yayılmaya başlayacağını düşündüğümüzden alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. 4,51, 4,44, 4,38 ve 4,32 seviyeleri ara destek noktaları olarak önemli bulunmaktadır.
 
Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yukarı hareketin oluşabilmesi için ise 4,76 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak  sırasıyla 4,99 seviyeleri ile 5,24 seviyeleri gösterilebilir. Ara direnç noktaları olarak 4,60, 4,65 ve 4,70 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 4,76 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, daha orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 4,99 ve 5,24 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: