28 Aralık 2012 Cuma

IMKB de bugün

İMKB'de olumlu havanın bugün de sürmesini, gün içinde kısa süreli düzeltmeler yaşansa da endekste yükseliş eğiliminin yıl sonu yaklaşırken korunmasını beklemekteyiz. Özellikle Türkiye'nin kredi notu ile ilgili artırım beklentilerinin, faizlerde orta vade için süren düşüş trendinin İMKB üzerinde olumlu etkilerinin süreceğini, satışları sınırlamaya devam edeceğini düşünmekteyiz. S&P ve Moody’s ten beklenen not artımları konusunda piyasanın daha çok 2013 yılının ilk çeyreğine odaklandığı görülmektedir. Ayrıca VOB tarafında endeks kontratlarında vade sonlarında 2012 yılı boyunca gözlenen yukarıda kapama çabasının Aralık kontratlarında da yaşanacağı, İMKB'nin yılı yukarıda kapamasında etkili olacağı söylenebilir. Bugün açıklanacak 6,4 milyar dolar açık vermesi beklenen Kasım ayı dış ticaret dengesi verileri de önemli olacaktır.
 

Yurtdışı tarafta ise piyasaları ABD'nin mali açık sorununu çözmek için yürütülen çalışmalar ile Euro bölgesine ilişkin haberlerin etkilemeye devam ettiği gözlenmektedir. Mali açık konusunda yürütülen çalışmalarda henüz bir uzlaşma sağlanamamış olmasının yurtdışı borsalar üzerinde olumsuz etkilerinin sürdüğü takip edilmektedir. ABD'de bugün açıklanacak Kasım ayı bekleyen konut satışları ile Aralık ayı Chicago PMI verileri de yakından izlenecektir.
 
İMKB'de teknik açıdan ise orta vadeli yükselen hareket içinde önemli bir referans noktası olarak izlediğimiz 78000 seviyesinin üzerinde, hareketin 80000 seviyesindeki ana direnç bölgesine doğru süreceğini düşünmekteyiz. 78900, 79300 ve 79600 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Daha uzun süreli bir hareket için 80000 seviyesinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesinde bulunması orta vadeli hareket içinde 80000 seviyesinin aşılmasının ilk etapta güç olacağını, bu seviyeye doğru yaşanacak hareketlerde piyasa üzerinde realizasyon baskısının yeniden artmaya başlayacağını, endekste yeni düzeltme hareketlerinin oluşabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, endekste 80000 seviyesine doğru oluşacak atakların gevşemelerde yeniden almak için satış fırsatı olarak görülmesi yönündeki önerimizi devam ettirmekteyiz.
 
Ana destek noktası olarak ise 75000 seviyesi ön plana çıkmakta, 78000 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, yeniden bu seviyenin altına inilmesi halinde etkili olacak satışların da, ilk etapta 75000 seviyesine yaklaştıkça durumasını beklemekteyiz. Ara destek noktaları olarak bugün 78100, 77700 ve 77400 seviyeleri izlenebilir.
 
Olası geri çekilmelerde 75000 seviyesindeki desteğin bozulması, teknik olarak piyasa üzerinde satış baskısının yoğunlaşmaya başlayacağının, düzeltme hareketinin daha uzun süreye yayılacağının, endeksin diğer bir ana destek noktası olan 73300 seviyesine doğru yöneleceğinin göstergesi olarak düşünülebilir. Daha orta vadeli denge bölgesi olarak 70000 seviyeleri düşünülebilir.
 
Endekste orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket teknik anlamda 70000 seviyesinin altına inilmesiyle bozulmuş olacaktır. Bundan dolayı, geri çekilme hareketleri içinde 75000 ve 73300 seviyeleri aynı zamanda kısa vadeli stop loss noktaları, 70000 seviyesi ana stop loss noktası olarak da takip edilebilir. Endeks 70000 seviyesinin altına inmediği sürece, düşüşlerin orta vadeli yükselen hareket içinde oluşan ara düzeltme hareketleri olarak kalmaya devam edeceğini, orta vade için yükseliş eğiliminin korunacağını düşündüğümüzden, geri çekilmelerin ilk etapta yeni alım fırsatı olarak görülmesini tavsiye etmekteyiz.

Hiç yorum yok: